Consorci Localret

Introdució

La Generalitat fa arribar a Lloret de Mar i Blanes la xarxa de fibra òptica

La Generalitat fa arribar a Lloret de Mar i Blanes la xarxa de fibra òptica

La Generalitat ha presentat els detalls de les obres de desplegament de la fibra òptica que s’estan duent a terme al vessant marítim de la comarca de la Selva i que connecten els municipis de Vidreres amb Lloret (per la C-63) i amb Blanes (per la Gi-682).

Les obres finalitzaran abans d’acabar l’any i s’han dut a terme gràcies a l’acció conjunta entre la Generalitat i l’Ajuntament de Lloret (atès que un tram de la xarxa travessa la zona urbana d’aquest municipi), i han estat executades mitjançant la Xarxa Oberta de Catalunya (XOC). Unes obres que han suposat una inversió de 560.000 euros amb una extensió de xarxa d’uns 10 quilòmetres aproximadament.

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró va assegurar en l’acte de presentació el 28 d’octubre passat que aquesta actuació “és una mostra d’èxit de l’acció conjunta entre la Generalitat, l’Ajuntament de Lloret i un operador de telecomunicacions com és la XOC”, tot destacant que “l’arribada de la fibra òptica de la Generalitat a la Selva marítima farà que millorin a Lloret i Blanes, de forma generalitzada i progressiva durant els pròxims anys,  les prestacions de tots els serveis de comunicacions electròniques, des de la telefonia mòbil 3G i 4G fins als serveis de fibra òptica a la llar”. El secretari ha afegit que “també és una gran oportunitat per ajudar els petits operadors locals de telecomunicacions, que podran prestar serveis de connectivitat d’Internet d’alta capacitat a càmpings, hotels i empreses, fent més competitiu el sector turístic del municipi”.

Per la seva banda, l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, va fer referència als avantatges que el desplegament de la fibra òptica tindrà per al municipi. En aquest sentit, va dir que “amb aquest desplegament, complim un dels punts prioritaris del pla operatiu del municipi i millorem significativament la qualitat del servei per a la ciutadania i el teixit empresarial”.

L’acte de presentació, que s’ha dut a terme a la seu de l’Ajuntament de Lloret de Mar, també ha comptat amb la presència del regidor de Noves Tecnologies, Albert Robert, i del regidor del Pla Operatiu de Lloret de Mar, Jordi Orobitg. Imatge de Nova Ràdio Lloret
L’acte de presentació, que s’ha dut a terme a la seu de l’Ajuntament de Lloret de Mar, a més de l’alcalde i el secretari de Telecomunicacions, també ha comptat amb la presència del regidor de Noves Tecnologies, Albert Robert, i del regidor del Pla Operatiu de Lloret de Mar, Jordi Orobitg. Imatge de Nova Ràdio Lloret