Consorci Localret

Introdució

La Generalitat vol que Catalunya tingui un domini d’Internet .CT

La Generalitat vol que Catalunya tingui un domini d’Internet .CT

La consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, considera que Catalunya “no renunciarà a tenir un domini de dues lletres, el .CT”, reservat als Estats, “un cop s’ha consolidat una estructura d’Estat com és el domini .CAT”. Borràs n’ha parlat en la clausura de l’acte commemoratiu del desè aniversari d’aquest domini que representa la comunitat lingüística i cultural catalana a Internet i que aquest 16 de setembre ha fet exactament 10 anys que va ser aprovat per l’ICANN, l’entitat que regula a escala mundial els dominis d’Internet.

En aquests deu anys d’existència, aquest domini únic i pioner –és el primer destinat a una comunitat cultural i lingüística–, ha assolit més de 83.000 registres i s’ha consolidat com a domini d’èxit, tecnològicament capdavanter, líder en seguretat i qualitat i model a seguir dins la indústria dels dominis d’Internet. En aquest sentit, la consellera Borràs ha recordat que la creació del domini .CAT es va convertir en “un tema de país”, i que empreses, associacions, entitats i milers de particulars van donar suport explícit a la candidatura perquè tenien clar que Catalunya havia de ser present a la xarxa”. “Avui, el .CAT és una història d’èxit i un senyal d’identitat nostre, utilitzat per societat civil i administracions”, va apuntar la titular de Governació i Relacions Institucionals.

En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, i ha reivindicat la importància de la data del 16 de setembre de 2005, “una data que hauria de figurar als llibres d’història del nostre país, perquè és la data que marca l’inici de la identitat nacional catalana a Internet, i Internet és la gran revolució digital”.

L’acte commemoratiu s’ha desenvolupat a la Fira Barcelona Gran Via en el marc de la primera edició de l’IoT Solutions World Congress dedicat a la Internet de les coses, i ha comptat amb l’assistència del director general de Localret, Xavier Furió, i del cap de l’àrea de Tecnologia, Lluís Just.

Distribució del domini .CAT (Font: Observatori de la Fundació puntCAT
Distribució del domini .CAT (Font: Observatori de la Fundació puntCAT