Consorci Localret

Introdució

La Paeria posa en marxa una App per comunicar incidències a la via pública

La Paeria posa en marxa una App per comunicar incidències a la via pública

L’Ajuntament de Lleida ha posat en marxa “Appunta”, una nova aplicació per a dispositius mòbils (App) per comunicar incidències a la via pública.

El ciutadà podrà comunicar a la Paeria qualsevol incidència que hi hagi a la ciutat. Per fer efectiva aquesta comunicació, a través de l’aplicació, haurà d’omplir els següents camps d’informació:

–  Tipus d’incidència: Aigua, clavegueram i fonts; electricitat, jardineria, neteja, semàfors, senyalització i via Pública. Descripció: l’usuari podrà descriure (si vol) el tipus d’incidència que ha detectat: Ubicació: on caldrà indicar l’adreça on està situada aquesta incidència. Fotografia: els usuaris podran adjuntar una imatge de la incidència. Dades de contacte: l’aplicació demana indicar el telèfon i correu electrònic amb l’objectiu que la paeria pugui comunicar la resolució de la incidència.

Un cop s’envia la incidència, el sistema envia automàticament un correu electrònic al ciutadà on se li dóna les gràcies i se li comunica el número de incidència per si en un futur vol fer un seguiment.

Recollida de voluminosos. El ciutadà podrà demanar hora per a la recollida de voluminosos (mobiliari i/o electrodomèstic). Per fer efectiva aquesta comunicació, a través de l’aplicació, haurà d’omplir els següents camps d’informació: tipus de voluminós (mobles o electrodomèstics), dia proposat: l’usuari haurà d’indicar el dia que més s’ajusta a la seva disponibilitat. Dades de contacte: l’aplicació demana indicar el telèfon i correu electrònic del ciutadà per si la Paeria s’ha de posar en contacte amb ell.

L’aplicació, dissenyada per Useit, conté informació sobre les deixalleries tant de les fixes com de les mòbils i també informa sobre els diferents tipus de residus existents així com el contenidor en què han de depositar cadascuna de les restes. Així mateix, L’aplicació dóna informació sobre els equips de neteja de l’Ajuntament de Lleida i els horaris i freqüències del servei de neteja de la ciutat.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat dels tinents d’alcalde, Fèlix Larrosa i Joan Gómez, ha presentat l'app Appunta (©Ajuntament de Lleida)
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat dels tinents d’alcalde, Fèlix Larrosa i Joan Gómez, ha presentat l’app Appunta (©Ajuntament de Lleida)

El paer en cap, Angel Ros, ha explicat que aquest ha estat un projecte treballat de manera transversal des de diferents àrees municipals com són Participació Ciutadana, Urbanisme (via púbica) i Informàtica que permet al ciutadà reportar a la Paeria qualsevol incidència a la via pública i, alhora, s’assegura que tindrà una resposta i podrà fer-ne un seguiment. “És una aplicació molt treballada que respon a una voluntat política de millorar la comunicació amb el ciutadà”, ha posat de relleu Ros.

El 70% de les incidències que rep la Paeria té a veure amb la via pública

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que la importància d’obrir nous canals de comunicació amb la ciutadania radica, per exemple, en que actualment el 70% de la informació que demana el ciutadà a la Paeria té a veure amb la via pública. L’app Appunta, que és gratuïta, està disponible per a dispositius amb sistemes operatius Android i IOS i ha tingut un cost de 6.000€, sufragat per l’Ajuntament de Lleida i l’empresa concessionària de la neteja a la ciutat, Ilnet.