Consorci Localret

Introdució

La policia local de Pals ofereix un botó virtual d’emergències per a comerços i ciutadans

La policia local de Pals ofereix un botó virtual d’emergències per a comerços i ciutadans

DRAGalert és una nova aplicació gratuïta per a telèfons mòbils i tauletes Android, que l’Ajuntament de Pals (el Baix Empordà) i la policia local ofereix al ciutadà. Es tracta d’un botó virtual que en polsar-lo genera un senyal d’emergència a la central de policia local o al telèfon mòbil de la patrulla indicant la ubicació fixa de la persona que està demanant ajuda.

Aquest servei el poden utilitzar els comerços, empreses, masos dispersos, gent gran i qualsevol altre centre públic o privat amb una ubicació fixa i que no estiguin obligats per llei com és el cas d’entitats bancàries, joieries i similars.

DRAGAlert no pretén ser substitutiu de cap connexió a una central d’alarmes sinó un mitjà d’avís més eficaç a la policia local, és a dir, un servei més que es dóna al ciutadà per part de l’Ajuntament (Policia Local de Pals). No hi ha limitació de persones que el puguin fer servir en un establiment, però no es pot associar un mateix telèfon a diferents comerços/establiments, ja que cada telèfon està associat a una sola adreça.

DRAGAlert només s’utilitzaria en els casos següents:

– Robatoris amb violència i intimidació.

– Robatoris amb força en les coses.

– Situacions de greu alteració d’ordre públic.

– Situacions de risc per a les persones.

– Teleassistència.

Un cop donats d’alta (mitjançant formulari d’alta al servei de Pals-DRAGAlert), si es detecta un mal ús per part dels usuaris del servei, la Policia Local de Pals podria donar de baixa el servei. Es consideren un mal ús realitzar un total de 2 avisos mensuals que siguin falses alarmes o sis avisos que siguin falses alarmes al llarg de sis mesos.

Presentació del servei d'alerta a un comerç del municipi de Pals (Imatge del web de l'Ajuntament)
Presentació del servei d’alerta a un comerç del municipi de Pals (Imatge del web de l’Ajuntament)