Consorci Localret

Introdució

La Seu d’Urgell presenta el desplegament de la fibra òptica

La Seu d’Urgell presenta el desplegament de la fibra òptica

El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Jordi Puigneró, acompanyat per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, han donat a conèixer el detall de les obres d’extensió de la fibra òptica a la capital de l’Alt Urgell.

Puigneró ha ofert els detalls de les obres d’extensió de la fibra òptica; el calendari d’execució  i activació; les característiques del servei, i quines millores aportarà a aquest municipi de l’Alt Pirineu. En aquest sentit, Puigneró ha explicat que ja s’han iniciat les obres per fer arribar la fibra òptica a la torre de telecomunicacions del Pla de les Forques, amb l’objectiu de millorar el servei de telefonia mòbil que ofereix aquesta torre i poder, en un futur, eliminar la torre que hi ha al centre del poble. Així mateix, ja s’ha iniciat el tram de desplegament urbà a la Seu d’Urgell de Xarxa Oberta de Catalunya (XOC), que tindrà el servei actiu a finals del mes d’agost, i també han començat les obres del tram de connexió troncal a través de la N-145.

Presentació del desplegament de la fibra òptica a la Seu d'Urgell (Imatge de @albertbatalla)
Presentació del desplegament de la fibra òptica a la Seu d’Urgell (Imatge de @albertbatalla)

Segons ha afegit Puigneró, amb aquestes actuacions es donarà servei a la Comissaria de la Seu (Regió Policial Pirineu Occidental) i a aquells operadors de telecomunicacions que, com CadiTelecom, volen desplegar i donar el servei de fibra òtica fins a la llar en aquest municipi.

El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha assegurat que “invertir en fibra òptica és invertir en llocs de treball, en oportunitats econòmiques, empresarials i progrés social”, i ha reiterat la voluntat del Govern “que tothom pugui desenvolupar l’activitat professional des de la seva ciutat, des de qualsevol zona del país, amb igualtat d’oportunitats”. Puigneró ha afegit que “l’economia digital és una oportunitat per al país i també ho ha de ser per a La Seu, on hem fet una acció determinada per donar resposta al problema real de la ciutat”. En aquest sentit, el director general ha recordat que “l’arribada de fibra òptica oferirà millores en servei TIC a La Seu i també en impacte visual, ja que suposarà la retirada de l’antena del centre”.

Per la seva banda, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha volgut destacar els avantatges que l’extensió de la fibra òptica tindrà per al municipi. En aquest sentit, ha assegurat que “les TIC ofereixen una oportunitat irrenunciable per a la nostra ciutat i zona per seguir competint empresarialment” i ha destacat la col·laboració entre administracions públiques com a cas d’èxit per fer arribar la fibra òptica a La Seu. Un cop acabada la roda de premsa, Jordi Puigneró i Albert Batalla han visitat les obres d’extensió de la fibra òptica al municipi.

Obres de connexió de la xarxa de fibra òptica (Fotografia de @albertbatalla)
Obres de connexió de la xarxa de fibra òptica (Fotografia de @albertbatalla)