Consorci Localret

Introdució

La Xarxa d'Observatoris Ciutadans Municipals, guardonada amb el Memorial per la Pau Josep Vidal i Llecha

La Xarxa d'Observatoris Ciutadans Municipals, guardonada amb el Memorial per la Pau Josep Vidal i Llecha

La Xarxa d’Observatoris Ciutadans Municipals (OCM), una iniciativa de la societat civil per promoure i facilitar l’obertura dels ajuntaments a la participació ciutadana, ha estat guardonada amb el Memorial per la Pau Josep Vidal i Llecha 2015.

Aquest guardó premia iniciatives que treballin per la defensa i el foment de la pau, el desarmament, l’ecologia i la fraternitat universal.

Els guardonats d’aquest any, els Observatoris Ciutadans Municipals, són una iniciativa de la societat civil per promoure i facilitar l’obertura dels ajuntaments a la participació ciutadana. La tasca dels Observatoris es basa en proposar la creació d’organitzacions ciutadanes independents que facin un seguiment de les polítiques municipals de manera oberta, col·lectiva i permanent. Aquests espais serveixen per lluitar des de la ciutadania pel dret a la informació, alhora que fomenten la participació conscient en assumptes públics.

El lliurament del premi, dotat amb 8.000 euros, va tenir lloc el passat 2 d’octubre en el Centre de Lectura de Reus. Enric Pons i Rosendo Torrent, membres del grup promotor de la Xarxa d’Observatoris Ciutadans Municipals, van ser els encarregats de recollir el guardó de la 31ª edició del Memorial per la Pau Josep Vidal i Llecha.

OCM

Josep Vidal i Llecha va ser un advocat i Doctor en Dret Internacional que es va exiliar a França en 1939 i després a Mèxic durant l’ocupació nazi de França, per acabar treballant com a professor d’Universitat a Estats Units, on va ajudar a diverses institucions i organitzacions nacionals i internacionals dedicades a promoure la pau.