fondo imagen

Introdució

L’ACM i Localret ofereixen als ajuntaments la possibilitat de modernitzar els seus equips informàtics

L’ACM i Localret ofereixen als ajuntaments la possibilitat de modernitzar els seus equips informàtics

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i el Consorci Localret han presentat aquest matí l’acord marc d’equipaments informàtics que ofereix als ajuntaments catalans 76 alternatives de compra o lloguer per actualitzar els seus ordinadors amb uns preus competitius i facilitats en els procediments.

El proveïment d’equipaments informàtics per als ens locals catalans s’ofereix a través de la Central de Compres del món local de l’ACM que ofereix uns preus avantatjosos, alta seguretat jurídica  i un estalvi de procediments, amb el suport tècnic de Localret.

A partir d’unes enquestes realitzades per detectar les necessitats dels ens locals catalans, l’acord marc d’equipaments informàtics ofereix 16 lots de compra i rènting i 52 sublots amb 76 equips diferents per cobrir totes les necessitats del món local. Es poden adquirir des de PC’s, portàtils o iMac’s passant per servidors, Thin Clients, tauletes, projectors o equips de multiconferència, entre d’altres. (Més informació sobre característiques tècniques a la pàgina 5 del Dossier de Premsa)

Els ajuntaments interessats en adquirir un equip informàtic poden escollir entre dues modalitats, sempre que no superi els 207.000€. D’una banda, en funció de les necessitats poden triar la marca que més els interessi o, de l’altra, escollir una modalitat en funció del millor preu. El servei de proveïment es realitza a través de vuit empreses adjudicatàries que ofereixen 14 marques diferents:

Les empreses adjudicatàries són: Ricoh, Informàtica el Corte Inglés, Semic, ItechGrup, Newproject, BBVA Renting, ID Grup i Tekno-Service.

Les marques ofertades:  LENOVO ofereix 15 equips, DELL (11), HP (12), TTL (4), FUJITSU (3), APPLE (6), PRAIM (2), SAMSUNG (1), EPSON (7),  RICOH (8), ACER (1), NEC (3), OPTOMA (1) i  POLYCOM (1)

Tots els equips es poden escollir en la modalitat de compra o lloguer.

Miquel Buch, president de l'ACM, i Xavier Fonollosa, president de Localret, durant la presentació del conveni
Miquel Buch, president de l’ACM, i Xavier Fonollosa, president de Localret, durant la presentació del conveni

El president de Localret, Xavier Fonollosa, ha destacat que “treballar amb economies d’escala no suposa només una millora de preus per als ajuntaments, sinó que la compra conjunta ens permet millorar els serveis i facilitar els procediments”. En aquesta sentit ha recordar que Localret porta més de 10 anys gestionant amb ajuntaments, consells comarcals i diputacions la compra agregada de serveis de telecomunicacions (telefonia fixa, mòbil, dades i Internet), amb la millora dels equips i de les prestacions per als municipis, i amb un estalvi mitjà superior al 40%.

Fonollosa també ha destacat que aquest conveni amb l’ACM permetrà que cada ajuntament esculli quins equips informàtics s’adeqüen millor a les seves necessitats, “amb un preu competitiu, i a més fent molt senzill i transparent el procés de licitació”.

Empreses i marques seleccionades per a modernitzar els equipaments informàtics dels ens locals
Empreses i marques seleccionades per a modernitzar els equipaments informàtics dels ens locals

La Central de Compres del Món Local

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques ofereix als ajuntaments catalans la possibilitat d’adquirir productes o serveis a través de la Central de Compres del món local. Una central que compta amb un total de 880 ens locals que compren algun producte o servei.

Comprar a través de la Central de Compres ofereix avantatges econòmics, alta seguretat jurídica, estalvi de procediments i expertesa local, així com el respecte a la indústria local.

Actualment, la Central de Compres del món local ofereix serveis d’electricitat, assegurances, gas, paper, prevenció de riscos laborals, vehicles, impressores, màquines tècniques i equips informàtics.

Foto conjunta de l'ACM, Localret i les empreses que oferiran als ens locals 76 alternatives de compra o lloguer per actualitzar els equips informàtics
Foto conjunta de l’ACM, Localret i les empreses que oferiran als ens locals 76 alternatives de compra o lloguer per actualitzar els equips informàtics