Introdució

L'Ajuntament de la Seu acorda amb Cadí Telecom el desplegament de la xarxa de fibra òptica

L'Ajuntament de la Seu acorda amb Cadí Telecom el desplegament de la xarxa de fibra òptica

Segons l’acord signat per l’Ajuntament i l’operador de telecomunicacions Cadí Telecom, l’estesa de la xarxa de fibra òptica estarà enllestida al mes de juny al centre històric i comercial de la Seu, i al conjunt de tota la ciutat abans que acabi l’any 2015. Pel que fa als barris, la fibra quedarà estesa a principis de 2016. També s’oferirà WiFi gratuït als carrers comercials i turístics.

L’Ajuntament ha informat que ja s’ha fet la signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i la CompanyiaPirenaica de Telecomunicacions Cadí (Cadí Telecom) per tal que aquesta empresa urgellenca pugui fer ús de les infraestructures públiques ja desplegades per l’ajuntament urgellenc per a la ubicació d’una xarxa de fibra òptica al municipi, amb l’objectiu de facilitar i accelerar el seu desplegament.

La signatura d’aquest conveni ha anat a càrrec d’Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell, i Eduard Navarro, en representació de la Companyia Pirenaica de Telecomunicacions Cadí. L’alcalde ha remarcat que gràcies a aquest conveni signat amb Cadí Telecom “la ciutat farà un salt molt endavant pel que fa al desplegament de la fibra òptica sobretot pel que fa al seva estesa a les llars urgellenques. Amb aquesta col·laboració tothom hi guanya”.

Per la seva part, Eduard Navarro, representant de Cadí Telecom, ha agraït a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell la cessió de les infraestructures d’ús públic en fibra òptica i ha avançat que el pròxim 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, Cadí Telecom llançarà al mercat la seva oferta de fibra òptica a la Seu d’Urgell. “Es tracta d’una oferta pionera i la més potent del Pirineu pel que fa a fibra òptica”, ha assegurat Navarro.

El representant de Cadí Telecom ha explicat que aquesta companyia oferirà a través d’un troncal de 10 Gigabytes (Gb) sortides d’ampla de banda de 100 Megabyes (Mb) als usuaris. “Això permetrà disposar d’una sortida d’Internet de gran velocitat”, ha destacat Eduard Navarro.

Navarro també ha explicat que Cadí Telecom oferirà diferents paquets de fibra òptica adaptats a les diferents tipologies d’usuraris. “A més a més d’oferir una paquetització d’ofertes també ens adaptarem a la demanda de les necessitats dels usuaris. Els preus seran molt bons i competitius”.“Aquesta xarxa de fibra òptica permetrà al municipi de la Seu d’Urgell competir amb qualsevol punt de l’Estat, i qualsevol particular o empresa pugui operar des de la nostra ciutat”. ha afegit el dirigent de l’operador de telecomunicacions.

Wi-Fi gratuït i més de 100 canals de televisió

A més, Cadí Telecom també oferirà a partir del mes juny d’aquest any un servei de Wi-Fi gratuït als carrers més comercials i zones turístiques de la Seu amb l’objectiu de dinamitzar turísticament la ciutat.

Cadí Telecom també oferirà a través d’aquesta xarxa de fibra òptica una oferta en televisió amb més de 100 canals de televisió. “Serà una oferta més competitiva que les que hi ha avui publicades”, ha explicat Navarro.

El desplegament de la fibra òptica que realitzarà Cadí Telecom generarà la creació de 6 nous llocs de treball a la Seu d’Urgell.