Consorci Localret

Introdució

L’Ajuntament de Reus licita la xarxa de WiFi per a la ciutat

L’Ajuntament de Reus licita la xarxa de WiFi per a la ciutat

L’Ajuntament de Reus (el Baix Camp) ha obert el concurs públic que ha de culminar amb la instal·lació i explotació d’una xarxa de dispositius WiFi per a la promoció de la ciutat.

El Butlletí Oficial de la Província de Tarragona ha publicat ja l’anunci de la licitació de la concessió de l’ús de diferents espais en edificis municipals per a la instal·lació de la xarxa.

Segons ha informat l’Ajuntament, en una primera fase, es col·locaran 11 punts que donaran servei a la zona del centre de la ciutat, l’entorn del Carrilet i l’estació d’autobusos. L’àmbit de cobertura s’ha definit tenint en compte l’objectiu de promoció de ciutat que té el servei. El servei s’ampliarà en futures fases.

La regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació té previst adjudicar el concurs el pròxim mes de novembre, amb l’objectiu que la xarxa WiFi comenci a funcionar a partir del mes de març de l’any que ve després de les instal·lacions i comprovacions.

Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, afirma que “la xarxa WiFi s’emmarca en el projecte Reus Smart City en l’àmbit de promoció de ciutat, amb la idea de crear una xarxa d’accés a Internet sense fils des d’on promocionar Reus, amb informació de ciutat sobre agenda d’activitats, oferta comercial, turística, de restauració, etc.”

La xarxa permetrà l’accés gratuït a Internet, però amb limitació d’amplada de banda. Per connectar-s’hi, prèviament s’haurà de passar portal inicial que apareixerà automàticament en el moment que l’usuari es connecti a la xarxa, i des del qual s’oferirà la informació de ciutat.

L’Ajuntament s’adapta plenament així a la Llei general de telecomunicacions, per evitar que el projecte municipal entri en competència directa amb els operadors atès que la instal·lació i explotació de la xarxa serà realitzada íntegrament per l’adjudicatari del concurs.

L’Ajuntament tindrà la capacitat de validar el model d’explotació comercial del portal, el qual, en un 50%, es nodrirà a partir d’informació de l’Ajuntament; un 25% amb informació que haurà de posar l’adjudicatari sobre l’oferta comercial; i el 25% restant, que es podrà destinar a publicitat.

El servei no tindrà cap cost per l’Ajuntament, ja que la despesa d’instal·lació i explotació de la xarxa anirà a càrrec de l’empresa adjudicatària. Segons el plec de clàusules del concurs, l’Ajuntament percebrà de l’empresa un mínim de 120 euros anuals per cada punt WiFi instal·lat. Amb aquests ingressos, el consistori finançarà la instal·lació de cartells d’informació del servei en diferents punts de la ciutat.

El centre de la ciutat serà una de les zones amb WiFi
El centre de la ciutat serà una de les zones amb WiFi