Consorci Localret

Introdució

L’Ajuntament de Roses impulsa la plataforma en línia “Compartir cotxe”

L’Ajuntament de Roses impulsa la plataforma en línia “Compartir cotxe”

El projecte “compartir cotxe” neix de la voluntat de l’Ajuntament de Roses (l’Alt Empordà) per fomentar entre la població un ús més racional del cotxe, l’estalvi energètic i la mobilitat sostenible. El servei consisteix a facilitar la trobada de persones que estan interessades a compartir el vehicle privat a l’hora de fer un desplaçament.

Segons que informa el Consistori, la nova plataforma, ja operativa a través de la pàgina web municipal www.roses.cat, ofereix la possibilitat que persones que han de realitzar un desplaçament en cotxe, sigui per motius professionals, formatius o de plaer, ofereixin places a altres persones per compartir vehicle i despeses.

El funcionament és molt àgil i senzill. Mitjançant aquesta borsa en línia, l’usuari pot accedir a la visualització de les persones que estan inscrites per fer un viatge semblant al que es precisa, veure quines són les preferències, si disposen o no de cotxe, el motiu del viatge i tot un seguit de dades per fer més fàcil la trobada de companys i companyes de viatge. A continuació, es poden posar en contacte a través del correu electrònic, de manera immediata i sense necessitat d’intermediaris.

Els objectius del projecte són facilitar als ciutadans i a les ciutadanes de Roses una altra alternativa en els seus desplaçaments atenent mesures de sostenibilitat, disminuir la contaminació i el consum energètic produït pels vehicles privats, i millorar la utilització de l’espai públic.

Per a desplaçaments esporàdics o regulars

Les diferents opcions de viatge s’han agrupat en apartats segons la tipologia dels trajectes i les destinacions per fer més senzilla la recerca d’ofertes, dividint-les en: “Per anar a treballar” i “Per anar a la universitat” per a aquelles persones que realitzen sempre un mateix recorregut per desplaçar-se fins al seu lloc de treball o estudis, i “Per anar de viatge”, apartat que engloba viatges esporàdics o no regulars, sigui a altres ciutats o fins i tot a l’estranger.

El servei ja està disponible per als usuaris interessats a través del web www.roses.cat, o bé de l’enllaç http://roses.compartir.org/

compartir_cotxe