Consorci Localret

Introdució

L’Ajuntament posa en marxa el domini (punt) barcelona a Internet

L’Ajuntament posa en marxa el domini (punt) barcelona a Internet

A partir del 20 març el domini .barcelona serà present a Internet. Els sol·licitants han de formalitzar la petició en una de les empreses registradores de dominis que ofereixen l’extensió .barcelona i, en cas que la seva petició s’aprovi, podran emprar aquest domini a partir del 20 de març, que és la data de llançament del domini a la xarxa.

El període per reservar l’extensió del domini .barcelona comença aquest dimarts, 12 de gener, segons que ha informat el consistori barceloní. El domini està obert a les empreses, les entitats i els particulars que vulguin associar els seus webs i els seus correus al nom de la capital catalana. Tot i que el registre és lliure, l’Ajuntament de Barcelona, que va aconseguir que la Corporació d’Internet per a l’Assignació de Noms i Nombres (ICANN) aprovés el .barcelona el 2014 i n’és el propietari, s’ha reservat diversos noms geogràfics, genèrics i de serveis públics barcelonins. L’objectiu de l’Administració és convertir el .barcelona en el domini de referència dels barcelonins, i com a requisit s’estableix que el contingut dels llocs web amb aquesta extensió estigui lligat a Barcelona o la seva àrea d’influència.

L’entitat sense ànim de lucre Fundació puntCAT, que gestiona el domini .cat des de fa 10 anys, s’encarregarà, després d’adjudicar-se el corresponent concurs públic, de vetllar pel compliment dels requisits que han de satisfer els demandants que vulguin registrar un .barcelona.

Així mateix, la Fundació puntCAT també treballarà directament amb les empreses registradores que ofereixin aquest domini nou. La quota de llançament del .barcelona serà d’aproximadament uns 100 euros anuals. L’objectiu és que en els 3 anys que vénen hi hagi uns 20.000 dominis .barcelona operatius.

(Imatge elaborada per la Fundació puntCAT)
(Imatge elaborada per la Fundació puntCAT)