Introdució

L’alcaldessa de l’Hospitalet presideix la “Red Española de Ciudades Inteligentes”

L’alcaldessa de l’Hospitalet presideix la “Red Española de Ciudades Inteligentes”

Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat és la nova presidenta de la “Red Española de Ciudades Inteligentes (RECI)” després de ser escollida en l’Assemblea anual reunida a Granada. Marín relleva en el càrrec l’alcalde de Santander, Iñigo de la Serna.

Núria Marín, ha agraït la confiança que l’assemblea de la RECI li ha dipositat en escollir-la presidenta i ha anunciat les dues línies de treball que impulsarà. En primer lloc, dotar la RECI de major pluralitat i transparència, incorporant-la a la Federación Española de Municipios i Províncias (FEMP); i en segon lloc, introduir el concepte de la ciutat socialment intel·ligent, més enllà de la idea de l’smart city. “Smart, sí, però social també, per generar projectes que sumin, que multipliquin la cohesió social i que garanteixin drets fonamentals”, ha anunciat Marín en la seva intervenció.

Per la nova presidenta de la RECI, “Avui més que mai, hem de donar resposta a les expectatives d’una població cada cop més exigent, diversa i heterogènia, que reclama una major qualitat dels serveis i dels espais públics, millors polítiques socials i, en definitiva, més benestar i qualitat de vida. I ho volem fer aplicant solucions sostenibles i intel·ligents”.

Actualment, la RECI és formada per 65 ciutats espanyoles, de les quals 5 són catalanes: A Corunya, Albacete, Alcalá de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Alacant, Almeria, Alzira, Aranjuez, Arganda del Rey, Àvila, Badajoz, Barcelona, Burgos, Càceres, Castelló, Ciudad Real, Còrdova, Guadalajara, el Puerto de Santa María, Elx, Fuengirola, Getafe, Gijón, Jaén, l’Hospitalet de Llobregat, Huelva, las Palmas de Gran Canaria, Logronyo, Lugo, Osca, Madrid, Majadahonda, Màlaga, Marbella, Mèrida, Molina de Segura, Móstoles, Motril, Múrcia, Oviedo, Palència, Palma de Mallorca, Pamplona, Paterna, Ponferrada, Pozuelo de Alarcón, Rivas Vaciamadrid, Sabadell, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Sant Cugat del Vallès, Santa Cruz de Tenerife, Santander, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Sevilla, Tarragona, Toledo, Torrejón de Ardoz, Torrent, València, Valladolid, Vitòria i Saragossa.

Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet, escollida nova presidenta de la RECI
Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet, escollida nova presidenta de la RECI