Consorci Localret

Introdució

L’AMB incorpora solucions “smart” per a la temporada d’estiu a les platges i parcs metropolitans

L’AMB incorpora solucions “smart” per a la temporada d’estiu a les platges i parcs metropolitans

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha presentat la temporada “Estiu Metropolità 2015“, on es mostren els nous serveis que tenen els ciutadans per a gaudir dels espais metropolitans durant els mesos d’estiu. L’AMB aplicarà noves solucions intel·ligents en l’àmbit de les platges, dels parcs i de la mobilitat amb protagonisme de les “Apps” i els sensors.

Una d’aquestes apostes és el nou bàcul de megafonia que incorpora per primer cop, gràcies a les millores tecnològiques, servei de WiFi públic per als usuaris de la platja. En la mateixa línia de productes smart, l’AMB ha instal·lat aquesta temporada sensors intel·ligents a les papereres semisoterrades, que permeten detectar el nivell de càrrega i millorar l’eficiència de la recollida dels residus que es generen a les platges. Aquestes dades permetran optimitzar els itineraris de recollida en funció del nivell d’emplenament i reduir el seu impacte en el medi.

Les papereres semisoterrades incorporen sensors Intel·ligents per gestionar la seva recollida
Les papereres semisoterrades incorporen sensors Intel·ligents per gestionar la seva recollida

Usuaris connectats: informació a l’instant

Per descobrir els 40 parcs metropolitans a un cop de dit, l’AMB llença l’App Infoparcs. L’app, totalment gratuïta, ja està disponible a l’Apple Store (iOS) i al Play Store (Android). Infoparcs contempla el llistat amb tots els parcs, punts d’interès com ara la vegetació singular i les activitats, entre altres informacions. A més, a través de l’app els usuaris poden proposar suggeriments i avisar en temps real d’incidències als tècnics de l’AMB.

Altres novetats

S’han presentat les noves pantalles d’informació a l’usuari en temps real (PIU) de nova generació. Recentment, s’han col·locat 52 d’aquests dispositius en parades d’autobús, on es mostren els minuts que falten per l’arribada dels propers autobusos a la parada. També s’ha pogut veure la nova senyalització de les platges que s’uneix a un nou sistema de senyals que també s’està incorporant als parcs. Enguany, a més, s’incorporen tres nous camions compactadors per al servei de neteja de platges.

Una altra novetat d’enguany és la implementació de 320 noves places d’aparcabicicletes a la sorra. En total, aquest estiu hi haurà 400 places disponibles per aparcar la bicicleta a peu de sorra. Aquest aparcabicicletes donarà servei als usuaris de la bici que enguany disposaran de més xarxa de vies. Finalment, l’AMB presenta també aquest estiu, com a novetat, el Z-Card de les platges i dels parcs metropolitans, dos pràctics plànols plegables de butxaca.

Infoplatges

Aquest estiu s’ha incorporat  també l’App Infoplatges  la qual informa en temps real de les dades de les 40 platges metropolitanes, des de la seva geolocalització fins a la temperatura, l’estat de la mar o la velocitat del vent. Aquesta App també permet comunicar qualsevol incidència sobre neteja, desperfectes o proposar qualsevol tipus de millora.