Consorci Localret

Introdució

L’aplicació ‘Cobertura Mòbil’ de la Generalitat té 5,5 milions de punts mesurats

L’aplicació ‘Cobertura Mòbil’ de la Generalitat té 5,5 milions de punts mesurats

L’aplicació Cobertura Mòbil que la Generalitat de Catalunya va posar a disposició de la ciutadania ara fa un any, disposa ja de 5,5 milions de punts mesurats i 6.000 descàrregues, segons ha explicat el secretari per a la Governança de les TIC de la Generalitat, Jordi Puigneró, en la presentació que ha tingut lloc dins de les activitats del Mobile World Congress de Barcelona.

Precisament, el Congrés Mundial de Telefonia Mòbil (MWC) de l’any passat va ser on es va presentar aquest projecte  participatiu emmarcat en l’estratègia SmartCAT del Govern català, que permet crear, amb la col·laboració dels usuaris de dispositius mòbils que es descarreguen l’aplicació, un mapa real de la cobertura de la xarxa de telefonia mòbil del país.

Balanç del primer any de l'App
Balanç del primer any de l’App “Cobertura Mòbil” de la Generalitat en el MWC 2016 (Fotografia de @tic)

Segons ha explicat Jordi Puigneró, en aquest primer any de funcionament ”s’ha aconseguit mesurar la cobertura d’espais on fins ara no s’havia pogut arribar amb els recursos de què disposàvem, i s’ha obtingut una valuosa informació per poder prendre millors decisions per millorar la cobertura mòbil al nostre país”. Com a exemple d’això, el secretari Puigneró ha posat les 20 actuacions fetes per l’operadora Vodafone durant aquest any, repartides per tot el territori català, per millorar el servei de telefonia mòbil en punts que presentaven deficiències. Tot i aquest balanç, “molt positiu”, el secretari per a la Governança de les TIC ha volgut recordar que “com més ciutadans participin en el projecte més acurada i precisa serà la fotografia de la cobertura de les xarxes de telefonia mòbil del país”, per la qual cosa ha animat la ciutadania a continuar col·laborant-hi.

També es mesurarà la velocitat de connexió 

L’acte al MWC del 23 de febrer ha servit per presentar les noves funcionalitats de l’aplicació que, a més de mesurar la cobertura segons la companyia operadora, la tecnologia de connexió emprada i la ubicació, així com el nivell de senyal, permetrà ara fer mesures de la velocitat de connexió. La nova versió de l’aplicació estarà disponible en els propers dies al mercat d’aplicacions Google Play, i les seves noves funcionalitats es podran consultar al web coberturamobil.gencat.cat, on també s’hi poden trobar els mapes de cobertura resultants de les mesures i tota la resta d’informació de l’aplicació i el projecte.

Acord amb la City Protocol Society

D’altra banda, la Secretaria per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, ha signat un conveni de col·laboració amb la City Protocol Society per impulsar el lideratge de la definició de l’estàndard de smart city al país.

Conveni entre la Generalitat i la City Protocol Society (Fotografia de @dmarcop )
Conveni entre la Generalitat i la City Protocol Society (Fotografia de @dmarcop )

La City Protocol Society és una associació privada formada per governs i entitats públiques i empreses i institucions privades que s’ha erigit com a líder en la definició de l’estàndard de ciutat connectada. Amb aquest conveni, la Generalitat de Catalunya es posiciona com a líder en el capítol català d’aquesta institució i, per tant de la definició de l’estàndard mundial de ciutat i societat connectada a Catalunya.