Introdució

Les Nacions Unides decideix situar a Barcelona el centre d’innovació i assessorament en Smart Cities

Les Nacions Unides decideix situar a Barcelona el centre d’innovació i assessorament en Smart Cities

El Centre Especialitzat en Partenariats Públic-Privats en Ciutats Intel·ligents i Sostenibles estarà situat al clúster Smart City Campus del [email protected] de Barcelona.

Segons informa l’Ajuntament de Barcelona, les Nacions Unides han escollit Barcelona per ubicar-hi el Centre Especialitzat en Partenariats Públic-Privats en Ciutats Intel·ligents i Sostenibles (PPP for cities), que vol servir de centre de recerca, innovació i assessorament a administracions públiques d’arreu. 

La voluntat de la ONU és que aquest centre serveixi per desenvolupar projectes i establir bones pràctiques i estàndards de gestió i planificació de ciutats intel·ligents a través de la col·laboració entre les administracions i el sector privat.

Està previst que el centre se situï a l’Smart City Campus, el clúster per a ciutats intel·ligents que impulsa el consistori barceloní. En aquest sentit, el centre consolida a la capital catalana com a plataforma de recerca i desenvolupament de noves tecnologies en el camp de les smart cities. 

El centre dependrà de la Comissió Econòmica per Europa de les Nacions Unides (UNECE) i té el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’IESE, que acollirà el centre abans que es pugui traslladar a la seva destinació final del [email protected]