Consorci Localret

Introdució

L’Hospitalet i Agbar implantaran la telemesura de l’aigua als 115.000 comptadors de la ciutat

L’Hospitalet i Agbar implantaran la telemesura de l’aigua als 115.000 comptadors de la ciutat

L’Hospitalet de Llobregat es convertirà en la ciutat més gran de Catalunya que tindrà implantada la lectura intel·ligent de comptadors per a tota la ciutadania. Aquesta eina permet conèixer de manera telemàtica i en temps quasi real el consum d’aigua, i afavoreix l’eficiència en la gestió d’un recurs escàs com és l’aigua.

Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet i Àngel Simon, president executiu d’Agbar i del Consell d’Administració d’Aigües de Barcelona, han signat el conveni per implantar el sistema de telelectura a tots els comptadors del municipi. Segons ha informat l’Ajuntament, aquesta eina permet mesurar de manera telemàtica el consum d’aigua, fa més eficient la gestió d’un recurs escàs i en fomenta el consum responsable i sostenible. El pla s’emmarca en les accions de col·laboració que ha fet el darrer any l’Ajuntament amb diverses empreses per desenvolupar la ciutat en el marc de l’smart city.

L'alcaldessa, Núria Marín, i Àngel Simon, d'Agbar, en la signatura del conveni per a la gestió intel·ligent de l'aigua
L’alcaldessa, Núria Marín, i Àngel Simon, d’Agbar, en la signatura del conveni per a la gestió intel·ligent de l’aigua. (Fotografia de l’Ajuntament de L’H.)

En 3 anys es deplegaran les 72 antenes necessàries per la gestió intel·ligent dels comptadors

El projecte desenvolupa el conveni marc d’ambdues organitzacions sobre solucions smart city i es preveu que una primera fase inclogui els edificis municipals i les zones de la ciutat amb incidència més gran d’episodis de pobresa energètica. També es preveu que s’estengui a les zones industrials de la carretera del Mig i del Districte Econòmic. Posteriorment, en fases successives, tota la ciutat disposarà d’aquesta millora. Està previst que en un termini de 3 anys s’hagin desplegat les 72 antenes necessàries per operar, i que el 2020 s’hagin adaptat els més de 115.000 comptadors del municipi.

El conveni signat avui recull que l’Ajuntament i Aigües de Barcelona acordaran els edificis i espais de titularitat municipal i les zones del municipi en les quals és més idònia la ubicació dels equips de telemesura per tal que l’empresa pugui instal·lar els sistemes i operar amb els equips. El cost de la instal·lació dels equips serà assumit per l’empresa, la qual facilitarà les dades dels sistemes de telemesura.

La telemesura dels comptadors d’aigua és una de les noves tecnologies de telecomunicacions que han anat apareixent els darrers anys i que permeten oferir serveis de telecomunicacions amb major eficiència i amplada de banda amb una previsió de baixada de cost del servei per bit transmès.