Consorci Localret

Introdució

Localret a la 15a Diada de les Telecomunicacions

Localret a la 15a Diada de les Telecomunicacions

La 15a Diada de les Telecomunicacions, organitzada per l’Associació GrausTIC, ha tornat a reunir al Cosmocaixa de Barcelona els principals actors, públics i privats , involucrats en les telecomunicacions i les noves tecnologies. Una representació de Localret, encapçalada pel President, Xavier Fonollosa, i el director general, Xavier Furió.

L’alcalde de Martorell i president de Localret, Xavier Fonollosa, ha participat en l’acte de cloenda i en el lliurament dels premis “Excel·lència 2016” atorga l’Associació GrausTIC a les persones, empreses o institucions que han destacat en l’àmbit de la innovació tecnològica.

Al President de Localret l’ha correspost atorgar en nom del jurat tècnic el Premi Excel·lència Empresarial a Wayra, l’acceleradora d’startups de Telefónica a Barcelona per haver establert el seu model de negoci basant-se en productes o plataformes digitals a través d’una idea innovadora.

Jordi Liarte de Wayra, rep el premi a la Iniciativa Digital atorgat per GrausTIC de la mà de Xavier Fonollosa, president de Localret
Jordi Liarte de Wayra, rep el premi a la Iniciativa Digital atorgat per GrausTIC de la mà de Xavier Fonollosa, president de Localret

15 Diada de les Telecomunicacions de Catalunya

Enguany, la Diada de les Telecomunicacions de Catalunya s’ha centrat en la ciberseguretat, la robòtica, les relacions personals a través de les xarxes, el gaming, l’educació, les transaccions econòmiques i la indústria 4.0, sota la premissa: Oportunitats i impactes de la transformació digital: quins són els límits? A través de 8 taules de debat, experts, tècnics i professionals de diferents sectors han donat el seu punt de vista.

El president de Localret, Xavier Fonollosa, a la cloenda de la 15a Diada de les Telecomunicacions

En el seu parlament, el President de Localret, Xavier Fonollosa, ha destacat que “per avançar en la digitalització cal disposar de les necessàries infraestructures de telecomunicacions” però ha recordat que “els ajuntaments tenim la funció d’impulsar-les al territori de manera ordenada, fent coincidir el desenvolupament tecnològic amb la preservació del territori i el benestar dels ciutadans”.

Fonollosa també ha incidit en la necessitat que els beneficis de la digitalització, de les tecnologies, transformin i beneficiïn el conjunt de la societat, “sense escletxes tecnològiques”. Per al president de Localret, els ajuntaments, com l’administració més propera als ciutadans, “tenim l’objectiu que Catalunya esdevingui una “Smart Region” i cal col·laborar amb la iniciativa privada perquè podem ser uns magnífics laboratoris tecnològics per implementar noves solucions que acabin sent útils al conjunt de la societat”.