Consorci Localret

Introdució

Localret presenta el nou Consensus com a eina de promoció de la participació ciutadana

Localret presenta el nou Consensus com a eina de promoció de la participació ciutadana

Carol Romero, responsable del projecte, i Lluís Just, cap de l’àrea de Coneixement i Tecnologia del Consorci Localret, han presentat com serà el Consensus 2016 com a eina de suport als ens locals per afavorir la participació ciutadana.

L’acte ha tingut lloc a l’espai de la Diputació de Barcelona a l’Smart City Expo World Congress 2015 que s’ha celebrat entre el dies 17 i 19 de novembre.

Consensus és una eina tecnològica dissenyada per facilitar i impulsar la informació i la participació ciutadana a través d’Internet en el món local. Va néixer, impulsada per Localret, l’any 2001 per estimular i canalitzar experiències de participació ciutadana en l’àmbit de les administracions locals utilitzant les noves tecnologies.

Carol Romero, presenta el nou Consensus 2016 en l'Smart City Expo de Barcelona
Carol Romero, presenta el nou Consensus 2016 en l’Smart City Expo de Barcelona

Actualment, i després de successives evolucions, Consensus funciona de manera activa a més de 25 ens locals i s’està analitzant, dins d’un Grup de Treball format per ajuntaments, Diputació de Barcelona, entitats municipalistes i experts, un nou disseny que reculli els nous models de democràcia participativa, a més de fer-lo compatible amb la irrupció de les xarxes socials, noves eines de participació i els nous portals de transparència.

Des de Localret es considera que malgrat que les administracions caminen cap a la sensorització, monitorització i la gestió intel·ligent dels serveis públics, els responsables municipals han de continuar tenint entre els seus objectius l’escolta i la participació de la ciutadania, no només per a la millora constant dels serveis, sinó també per incidir en la cultura de fer-los responsables i implicar-los en la gestió local.

El nou Consensus, fruit de l’experiència de 15 anys de relació amb els ajuntaments i de les noves idees, haurà de ser una eina fàcil, senzilla i amb prou garanties per facilitar la participació ciutadana. Si esteu interessats a obtenir més informació o participar-hi, no dubteu a posar-vos en contacte: [email protected]

(Imatges de la presentació al Flickr de Localret)