Consorci Localret

Introdució

Localret referma el compromís dels municipis amb l’estratègia Smart de Catalunya

Localret referma el compromís dels municipis amb l’estratègia Smart de Catalunya

L’alcalde de Martorell i president de Localret, Xavier Fonollosa, ha participat en l’acte de balanç d’un any de la posada en marxa per part de la Generalitat de l’estratègia SmartCAT per tal d’estendre el concepte de Smart City (ciutat intel·ligent) al conjunt de Catalunya.

L’acte ha tingut lloc dins de les activitats que es desenvolupen a l’Smart City Expo World Congress (SCWEC15) que durant aquests dies converteix Barcelona en la referència mundial pel que fa a les innovacions i les solucions tècniques dedicades a les ciutats intel·ligents. El president de Localret ha participat al costat del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Jordi Puigneró, i de l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.

smartcat2

L’SmartCAT és l’estratègia endegada pel Govern català per estendre la filosofia i el treball de les ciutats intel·ligents a escala de país (o SmartRegion), desplegant un programa que integra i coordina les iniciatives locals i supralocals amb el suport de la iniciativa privada. Actualment ja hi ha en marxa més de 50 projectes on les tecnologies més avançades s’apliquen en àmbits com el Govern Obert, l’ensenyament, la salut, la mobilitat, el medi ambient, el comerç o la participació ciutadana.

El president de Localret, Xavier Fonollosa, ha refermat el compromís de col·laboració dels municipis amb els objectius fixats pel projecte SmartCAT, perquè, ha afegit, “´és un projecte col·lectiu de país, bàsic, transcendental i fonamental per a la prosperitat i el futur de la ciutadania, les empreses i el funcionament de les administracions públiques”.

El president de Localret alerta que perquè Catalunya esdevingui una SmartRegion “és fonamental el desplegament ràpid i extensiu de les xarxes de telecomunicacions d’alta capacitat” i ha apostat per augmentar les sinergies entre les administracions públiques i els operadors de telecomunicacions, “no podem perdre el temps ni malbaratar recursos”, ha conclòs.

Xavier Fonollosa ha remarcat que les administracions locals, en tant que les més properes als ciutadans, necessiten, siguin grans o petites, accedir a les infraestructures que suporten els “serveis intel·ligents”, no per caprici, sinó per oferir al conjunt de la ciutadania els millors serveis en àmbits tant importants com l’ensenyament, la sanitat, la seguretat, la mobilitat l’administració electrònica o la participació ciutadana.

El president de Localret ha fet una reflexió sobre el risc d’enlluernament de la revolució tecnològica i la “hiperconnexió”. Per a Xavier Fonollosa, les administracions locals han de ser una garantia, han d’assumir el repte, d’humanitzar les noves tecnologies, d’evitar que els ciutadans passin a ser dades i números, i posar-les sempre al servei del conjunt de la societat.

smartcat1
Acte de presentación del balanç d’1 any de l’estratègia SmartCAT en el marc de l’Smart City Expo World Congres 2015