Consorci Localret

Introdució

L’Smart City Expo 2016 arriba als 500 expositors i atreu 600 ciutats participants

L’Smart City Expo 2016 arriba als 500 expositors i atreu 600 ciutats participants

Del 15 al 17 de novembre tindrà lloc a la Fira de Barcelona Gran Via la sisena edició del Smart City Expo World Congress (SMEWC) que es presenta com la més multitudinària de les celebrades fins ara, amb més de 500 expositors (465 a l’edició anterior), 600 ciutats participants (500 el 2015), més de 400 conferenciants, múltiples activitats i una previsió de més de 14.000 visitants (12.000 l’any passat).

La Generalitat, que millora notablement la seva ubicació al SCEWC 2016, comptarà amb l’estand Smart Catalonia, un espai d’exposició de 420 metres quadrats que acull els estands individuals de les 20 empreses i centres tecnològics catalans que participen en la fira amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través dels departaments de la Presidència i Empresa i Coneixement. Les empreses són ACKSTORM, BIT4ID, BusUp, CIGO! By Sparsity, DOXA Innova & Smart, eCooltra Motosharing, ETECNIC Energy & Mobility, HEMAV, iDISC Information Technlogies, SAMCLA, SHOTL, SIARQ Advanced Solar Design, STARLAB, TECSIDEL i U·TRANS, i els centres tecnològics, Eurecat, i2CAT, CTTC, LEITAT i CITCEA-UPC/teknoCEA.

welcomeSMCEWC

Smart Contry Tour

Avui, un dia abans de la fira, està tenint lloc l’Smart Country Tour, un tour per a empreses i mitjans de comunicació per diferents ciutats del país on es duen a terme iniciatives d’smart city en què hi prendran part el conseller d’Empresa de la Generalitat, Jordi Baiget i el director de l’estratègia SmartCAT, Daniel Marco.

Smart Catalonia

A més, l’estand Smart Catalonia disposarà d’una zona d’exhibició estàtica on s’exposaran diferents projectes de l’estratègia SmartCAT del Govern català (Catalonia SmartLab, City Protocol Society i SmartCAT Challenge), i altres propostes del Departament de Territori i Sostenibilitat relacionades, com les que impulsa Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) dins del concepte SmartTrain. I és que FGC ha estat pionera en la implantació d’un model de gestió d’estacions automatitzat i intel·ligent; control automàtic del frau a través de la intel·ligència artificial; la instal·lació de màquines de lliurament automàtic de paqueteria a les estacions, i d’endolls als trens per carregar els dispositius electrònics, entre d’altres.

La principal novetat de l’estand seran les quatre demos de projectes smart que s’hi oferiran: un exemple de solució integral de visualització interactiva immersiva i 3D; la recreació d’una sala d’estar on els visitants podran gaudir de la TV immersiva, una nova experiència audiovisual basada en vídeo omnidireccional; una moto elèctrica sense estacions de servei que l’usuari lloga a través d’una app i que pot agafar i deixar allà on vulgui; i el Liquid Galaxy Lab, un conjunt de pantalles i servidors que permet navegar de manera interactiva i immersiva arreu del món a través dels continguts de Google Earth.

smartcatalonia

Barcelona reforça la seva presència

Enguany l’Ajuntament de Barcelona, a través del comissariat de Tecnologia i Innovació Digital, hi ha reforçat la presència de la ciutat amb un estand de 360 metres quadrats que tindrà l’objectiu de fomentar el debat sobre una economia digital més plural. A més, Barcelona Activa disposarà d’un espai on acompanyarà divuit empreses locals i organitzarà una trobada entre grans empreses i empreses emergents de Barcelona.

En aquest estand municipal, que estarà dividit en un espai àgora i un espai de contingut, la ciutat presentarà el pla “Barcelona digital”. Aquest full de ruta de la ciutat vol impulsar la sobirania tecnològica de la ciutadania, afavorir una economia digital més plural i fer possible un nou model d’innovació urbana basat en la col·laboració entre les empreses, les administracions públiques, el món acadèmic i els usuaris.

L’espai àgora serà una zona oberta on es faran xerrades i tallers per debatre a fons la transformació digital de Barcelona i abordar la tecnologia com una eina clau al servei de les persones per a la democratització de la ciutat. D’altra banda, l’espai de contingut de l’estand municipal es dividirà en quatre eixos temàtics que representen la Barcelona digital:

Common City: S’hi representarà la transformació i la innovació públiques a través de la tecnologia per aconseguir una ciutat més oberta i eficient amb projectes com el servei Vincles BCN o els ateneus de fabricació.

Circular City: Espai centrat en l’eficiència en la gestió dels recursos per avançar cap a una ciutat més sostenible. En aquest sentit, s’hi presentarà la idea de les superilles, entre altres projectes.

Creative City: Mostra d’eines tecnològiques per a la coparticipació i la cocreació creativa, com el programa “Repte Canòdrom Barcelona” o el projecte “City Soundtrack”.

Democratic City: S’hi presentarà la tecnologia com a facilitadora d’una ciutat participativa, col·laborativa i transparent. En aquest eix, Barcelona presentarà el seu portal decidim.barcelona, l’Open Data Barcelona i el portal de Transparència.

Àlbum fotogràfic fet per Localret