Consorci Localret

Introdució

Manel Sanromà, nou director del Consorci AOC

Manel Sanromà, nou director del Consorci AOC

Manel Sanromà ha estat nomenat director gerent del Consorci AOC (Consorci Administració Oberta de Catalunya). Entre els seus principals objectius hi ha la millora de l’administració electrònica i “bastir col·lectivament l’Administració Digital de la Nació Catalana” com recull “l’espai d’Administració Oberta” del Consorci AOC.

Així, el nou director del Consorci AOC apunta que els eixos que vertebraran “l’AOC 4.0” estaran basats en una Internet que ja és arreu; Mòbil, de manera que els smartphone seran les veritables “finestretes úniques”; traient tota la potència del Big Data; compartint recursos tecnològics al “núvol” i eminentment social i segura, tot garantint la privacitat i els drets personals.

Manel Sanromà, nou director del Consorci AOC des del 8 de febrer, és Doctor en Física i llicenciat en Humanitats i professor de Matemàtica aplicada a la Universitat Rovira i Virgili. En l’àmbit professional s’ha caracteritzat per posar en marxar nombroses iniciatives entre les quals destaquen TINET, la primera xarxa ciutadana estatal fa ara 20 anys o CAT365, l’any 2002. Promotor del domini .cat i primer president de la Fundació PuntCat, és membre de la Internet Society. De 2011 a 2015 va ser gerent de l’Institut Municipal d’Informàtica de l’Ajuntament de Barcelona.

Manel Sanromà, nou director gerent del Consorci AOC (Foto: Consorci AOC)
Manel Sanromà, nou director gerent del Consorci AOC (Foto: Consorci AOC)