Consorci Localret

Introdució

Mollerussa posa en funcionament una aplicació per a mòbils per avisar d’incidències als carrers

Mollerussa posa en funcionament una aplicació per a mòbils per avisar d’incidències als carrers

L’Ajuntament de Mollerussa (el Pla d’Urgell) ha posat en funcionament una nova Aplicació per a dispositius mòbils (App) que, amb el nom de “Mollerussa Viappublica”, té l’objectiu d’ampliar els serveis als ciutadans i agilitzar els tràmits entre la ciutadania i l’Ajuntament.

Segons que ha informat l’Ajuntament de Mollerusa, aquesta nova App ha estat desenvolupada per Telefónica i oferirà als ciutadans la possibilitat de poder comunicar davant l’Ajuntament qualsevol mena d’incidència que es pugui produir a la via pública de la ciutat. 

“Mollerussa Viappublica” està dissenyada per a dispositius mòbils basats en els sistemes Android i iOS, i s’ha implementat en català, castellà i anglès. Es pot descarregar gratuïtament des de Google Play o App Store i té un sistema de funcionament senzill i àgil.

La presentació del nou servei va comptar amb la presència de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i del director d’administracions públiques de Telefónica a Catalunya, Mariano Yágüez.

L'alcalde i el representant de Telefónica comprovant l'App (Fotografia de l'Ajuntament de Mollerussa)
L’alcalde i el representant de Telefónica comprovant l’App (Fotografia de l’Ajuntament de Mollerussa)

Pel que fa al funcionament, l’App proposa una sèrie de categories a l’usuari per tal de filtrar els tipus d’avisos que rebrà l’Ajuntament. Tot seguit, es demana l’adreça i la fotografia de la incidència, i finament se sol·liciten les dades del ciutadà per tal de poder comunicar-li posteriorment les actuacions que es duguin a terme. Cal destacar que si l’usuari té els serveis de localització del dispositiu activats i permet que l’aplicació hi accedeixi, es geolocalitzarà automàticament la seva posició.

Les comunicacions amb el ciutadà posteriors a l’enviament d’un avís/incidència es faran via correu electrònic. A més, l’Ajuntament disposarà d’un registre d’incidències publicat al web que es podrà consultar també des de l’App i que mostrarà l’estat de les actuacions que es duguin a terme.

Durant la presentació que va tenir lloc divendres, 5 de febrer, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va destacar que es tracta d’una eina “feta a mida per a Mollerussa” i que és una App de via pública, que “permet interaccionar amb el ciutadà, agilitzant la comunicació i fent-la més fluida”. Solsona ha subratllat que aquesta App responia a un compromís que van adquirir al setembre passat i ha admès que des de l’Ajuntament són conscients que pot suposar una “allau de peticions dels ciutadans”, però que és un risc que assumeixen pel fet que la gran beneficiada de tot plegat és la mateixa ciutat i els seus habitants.

Desplegament fibra òptica

L’alcalde també ha recordat que la creació d’aquesta App és fruit dels contactes que van iniciar amb Telefónica fa un any i mig arran del desplegament de la fibra òptica a la ciutat (un desplegament que ara mateix està al 90 per cent i que quedarà enllestit ben aviat), i que va generar “una complicitat amb un operador de primera magnitud com és Telefónica” que ara ha cristal·litzat en Mollerussa Viappublica.

App Mollerussa
App Mollerussa