Consorci Localret

Introdució

Municipis lleidatans s’interessen pel sistema de càmeres de vigilància rural d’Alcarràs

Municipis lleidatans s’interessen pel sistema de càmeres de vigilància rural d’Alcarràs

Les càmeres graven la matrícula i aquestes s’arxiven en una base de dades on es detecten els vehicles sospitosos.

Segons que ha informat l’Ajuntament, un grup d’alcaldes, regidors i membres de cossos de seguretat van participar recentment en una jornada a Alcarràs (el Segrià) entorn les noves càmeres de vigilància en l’àmbit rural que, des del passat mes de maig, s’han instal·lat al terme municipal.

Alcarras

Les càmeres tenen la particularitat que graven les matrícules de vehicles i aquestes passen a una base de dades on es detecten vehicles sospitosos per tal d’avisar als cossos de seguretat corresponents. Així, quan les càmeres detecten aquest vehicle per la matrícula, el sistema emet un avís imminent al correu electrònic i al mòbil de la policia local perquè puguin anar a comprovar què fa el cotxe per aquella zona. A més d’alertar de possibles vehicles sospitosos, les càmeres fotografien les matrícules de tots i cadascun dels vehicles que circulen per la zona rural i els cataloguen per hora.

La jornada es va portar a terme a ‘Lo Casino’ d’Alcarràs i tècnics de l’empresa de les càmeres van explicar detalladament, juntament amb el sergent de la Policia Local, com funcionen a través de diversos exemples.

L’alcalde, Miquel Serra, va explicar que es tracta d’un sistema que està donant bon resultat i a més actua també de manera dissuasiva. Per la seva part, el sergent cap de la policia local d’Alcarràs, Eduard Cosculluela, va explicar que les càmeres faciliten la feina als agents locals del municipi, ja que els ajuda a poder cobrir els prop de 115 quilòmetres quadrats del terme municipal. Cosculluela va assenyalar que en seguretat també cal avançar cap al concepte de “smart city” o ciutat intel·ligent i aquests sistemes també ho són.

Alcarràs ha estat un dels municipis pioners en implantar diverses mesures tecnològiques en matèria de seguretat per tal de millorar la seguretat dels seus veïns. Aquestes millores han anat acompanyades d’altres mesures com l’ampliació de la plantilla d’agents de la policia local, així com la creació de la figura d’un agent de proximitat, entre d’altres.

Reunió a Alcarràs per a mostrar el sistema de vigilància rural amb càmeres (Fotografia de l'Ajuntament)
Reunió a Alcarràs per a mostrar el sistema de vigilància rural amb càmeres