Consorci Localret

Introdució

Prop de 800 ajuntaments catalans tenen el Portal de Transparència

Prop de 800 ajuntaments catalans tenen el Portal de Transparència

798 ajuntaments, és a dir el 84% dels consistoris catalans, ja disposen del Servei de Seu-e 2.0 i Transparència del Consorci AOC.

En total, més de 900 ens locals (ajuntaments, EMD, Mancomunitats, etc.) ja el tenen actiu i publicat al Portal de Transparència de Catalunya, segons informa el Consorci AOC.

El Servei de Seu-e 2.0 i Transparència del Consorci AOC, és un recurs elaborat en el marc d’un projecte de treball comú entre Generalitat, les Diputacions, el Consorci AOC, el Consorci Localret, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i el Col·legi de Secretaris i Interventors de Catalunya.

Es pot consultar els ens que ja disposen del portal, en l’enllaç següent: Llistat d’ens, o bé, consultar el mapa d’ajuntaments amb el servei, en el següent enllaç: Mapa

Mapa dels ens locals amb Portal de Transparència (Font: Consorci AOC)
Mapa dels ens locals amb Portal de Transparència (Font: Consorci AOC)

El Consorci AOC és l’encarregat de recopilar, per a l’àmbit local, les adreces web dels espais de Transparència de cada un dels ens, per fer-les arribar al Portal de Transparència de Catalunya, i que en el cas dels ens que hagin sol·licitat el servei de Seu-e i Transparència del Consorci AOC en gestionarà la publicació directament.

Enquesta sobre la transparència dels ajuntaments

Coincidint amb aquesta informació el Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública SL (GESOP) ha fet públics els resultats de l’enquesta “La percepció ciutadana sobre la transparència als ajuntaments” feta mitjançant 1.600 entrevistes que s’han realitzat entre el 26 de gener i el 3 de febrer de 2016.

L’estudi ha preguntat sobre la percepció de la ciutadania al voltant de qüestions com ara: Grau de transparència dels ajuntaments catalans; mecanismes de participació; transparència o sobre si els ciutadans es consideren prou informats sobre la gestió del seu ajuntament. Pel que fa als portals de transparència cal destacar que un terç dels catalans coneix el portal de la transparència, però només un 4% hi ha entrat.

GESOP_Transparencia