Introdució

Reus ofereix a la ciutadania fer mesures de camp electromagnètic als domicilis particulars

Reus ofereix a la ciutadania fer mesures de camp electromagnètic als domicilis particulars

L’Ajuntament de Reus (el Baix Camp) ofereix a la ciutadania la possibilitat de mesurar el camp electromagnètic de radiofreqüència en domicilis particulars. La mesura s’emmarca en el conveni de col·laboració signat el desembre de 2012 entre l’Ajuntament i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat, dins el projecte de la Governança Radioelèctrica.

Fruit d’aquest acord, l’Ajuntament disposa temporalment d’un equip per mesurar el camp electromagnètic en punts sensibles de la ciutat que ara s’obre a domicilis particulars, a petició de les persones interessades.

Segons que informa el consistori reusenc, a partir d’ara, l’Ajuntament inicia les mesures als domicilis particulars de la ciutadania que ho sol·liciti. Atès que l’equip de mesurar està cedit fins al juny del 2015, les mesures es realitzaran per ordre d’entrada de la sol·licitud.

Un dels objectius de la Governança Radioelèctrica és la transparència amb la ciutadania respecte dels camps electromagnètics, per tal d’ajudar a minimitzar la percepció del risc que una part de la ciutadania té respecte a la possible relació entre l’exposició a les radiacions de camp electromagnètic de radiofreqüència i la salut i així permetre que el desplegament de les infraestructures de comunicacions sense fils es realitzi sense dificultats.

Des del mes de gener del 2013, tècnics de la regidoria de Via Pública i Medi Ambient, estan realitzant les mesures de camps electromagnètics en els diferents llocs sensibles que es van consensuar amb el Centre de Telecomunicacions i Societat. Al lloc web de la Governança Radioelèctrica es poden consultar les mesures realitzades.