Consorci Localret

Introdució

Sant Cugat del Vallès presenta una “App” que facilitarà la votació dels pressupostos participatius

Sant Cugat del Vallès presenta una “App” que facilitarà la votació dels pressupostos participatius

La nova aplicació ‘santcugatdecideix’, disponible a partir del 17 d’octubre, farà més fàcil, ràpida i accessible la votació dels pressuposts participatius. Fins el 6 de novembre es podran votar els 12 projectes a què destinar 2 milions d’euros.

El procés ciutadà per decidir el destí dels dos milions dels pressupostos participatius del 2016 – 2017 encara la recta final. A partir del 17 d’octubre començarà el període de votació dels projectes definitius, que s’allargarà fins el 6 de novembre. Per facilitar aquesta votació, l’Ajuntament de Sant Cugat posarà en marxa l’aplicació per a dispositius mòbils, santcugatdecideix. En aquesta App s’explicaran detalladament les 25 propostes finalistes (13 grans i 12 petites) i permetrà votar els 8 projectes que es vol que tirin endavant. L’objectiu és que cada ciutadà triï els 4 projectes grans i 4 petits.

Segons ha informat l’Ajuntament, la nova aplicació consultarà en temps real el padró municipal de manera que només permet votar aquells ciutadans majors de 16 anys empadronats a Sant Cugat. El sistema de votació obeeix al principi democràtic: una persona, un vot. La tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert, Joana Barbany, ha destacat que “l’aplicació és la manera de fer més accessible els projectes de ciutat als ciutadans. ‘Santcugatdecideix’ es posa en marxa per els pressupostos participatius, però servirà per a moltes més iniciatives”. La tinenta d’alcalde a més ha dit que “la intenció és que voti tothom i per això farem una campanya per tota la ciutat”.

Presentació de l'App de Sant Cugat del Vallès per a facilitar la votació als pressupostos participatius (Imatge del Flickr de l'Ajuntament)
Presentació de l’App de Sant Cugat del Vallès per a facilitar la votació als pressupostos participatius (Imatge del Flickr de l’Ajuntament)

Altres possibilitats per votar

A banda de l’aplicació santcugatdecideix, els veïns i veïnes podran exercir el seu dret a vot a través del web ambtudecidim.santcugat.cat i a les urnes que s’instal·laran en diversos equipaments municipals durant les tres setmanes que es podrà votar.

Per tal de conèixer els projectes entre els quals es pot escollir, l’Ajuntament ha elaborat un monogràfic de 16 pàgines que s’enviarà a totes les llars, a la plaça de l’Om s’instal·larà una exposició amb les 25 propostes i a d’altres punts de la ciutat hi haurà plafons informatius (plaça de l’Om – plaça Augusta; plaça de Lluís Millet; plaça de Joan Borràs; passeig Francesc Macià, cantonada amb el carrer de la Torre; i rotonda carrereta de Vallvidrera amb camí de Can Pagans).

Els pressupostos participatius van començar el procés de selecció fa uns mesos amb les propostes fetes directament pels ciutadans. En total se’n van presentar 955, que després de diverses fases d’estudi, el Consell de Ciutat va validar els 25 projectes finalistes.