Consorci Localret

Introdució

Sant Feliu de Llobregat i Viladecans presenten experiències locals innovadores a la trobada de ciutats Red Innpulso

Sant Feliu de Llobregat i Viladecans presenten experiències locals innovadores a la trobada de ciutats Red Innpulso

Sant Feliu de Llobregat i Viladecans són 2 de les 4 experiències locals innovadores que s’han presentat a la trobada de ciutats de la Red Innpulso que s’ha celebrat a Ermua (Biscaia) els dies 1 i 2 de desembre, coincidint amb la celebració de les X Jornades de Desenvolupament Local que volen afavorir l’aposta dels municipis per la innovació.

Els municipis convidats a participar-hi, dels 53 que conformen la xarxa han estat Viladecans (desplegament de fibra òptica i educació), Bilbao (Open Data), Sant Feliu (Urban Labs) i Ermua (Innovació Social).

Sant Feliu ha presenta la ponènciaUrban Lab Sant Feliu, ecosistema de validació i prototipatge de productes i serveis digitals, l’aposta de la ciutat per formar part de SmartCatalonia, la xarxa de ciutats catalanes d’Urban Labs, i les diferents experiències que s’estan desenvolupant el testeig de productes i que fa que la ciutat s’aproximi a un veritable Living Lab.

En aquest marc, ja fa un temps que el Parc Nadal s’ha convertit en un espai de prova de noves tecnologies i gestió telemática amb el seu projecte d’enllumenat Intel·ligent, que encaixa amb l’ús d’espais públics urbans com a laboratori de proves d’empreses tecnològiques que vulguin desenvolupar els seus productes Smart. També els edificis públics poden acabar esdevenint laboratori de proves de diferents eines en estudi d’implantació i, dins del concepte de ciutat Intel·ligent, la ciutadania en sí mateixa també pot ser un grup de prova dels productes o serveis de diferents estart ups i emprenedors locals.

En aquest sentit dins dels espais d’innovació social destinats a emprenedors i entitats de la Torre del Roser ja s’han realitzat diferents test i proves de productes tant d’empreses com Compartia, i el seu producte Badge Culture, com, per exemple, d’emprenedors i projectes Yuzz: CareOnline, Populus i Electroplasmàtic han estat els més recents.

Sant Feliu s’acosta al model de ciutat social Intel·ligent (Social Smart City) amb la voluntat de facilitar a les empreses i innovadors socials que estiguin desenvolupant projectes d’intel·ligència urbana i ciutadana, i que estiguin alineats amb els objectius, prioritats i línies d’actuació de l’Ajuntament de Sant Feliu, la possibilitat de testejar-la mitjançant proves pilot.

https://www.youtube.com/watch?v=qgwBX-KvWQI#action=share

Després d’una breu introducció del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Viladecans, Juan Carlos Abascal, la directora de serveis de l’Àrea d’Empresa, Innovació i Ocupació de l’Ajuntament de Viladecans, Adela Artero, ha explicat la utilitat de la fibra òptica a l’ensenyament. Així va assenyalar que l’educació és “l’element bàsic del desenvolupament de les ciutats” i per això el municipi té en funcionament un Pla Local de Millora de l’Èxit Educatiu amb l’adquisició de pissarres digitals per a tots els col·legis i des del 2013 hi ha una xarxa neutra de fibra òptica.