Consorci Localret

Introdució

Un estudi situa les capitals catalanes al capdavant de la utilització de les xarxes socials

Un estudi situa les capitals catalanes al capdavant de la utilització de les xarxes socials

Els ajuntaments de Barcelona, Girona i Lleida encapçalen la llista de municipis capitals de província amb més percentatge de seguidors a les xarxes socials en relació al total de la població. Tarragona se situa la vuitena posició, entre les 50 capitals de província espanyoles, més Ceuta i Melilla.

Aquesta és una de les dades que es desprèn de l’estudi “Ayuntamientos, alcaldes y redes sociales. Una asignatura pendiente” que ha presentat la consultoria de comunicació ACH Cambre després d’analitzar les xarxes socials de les capitals de província. Un dels resultats és el “Rati de penetració” tot sumant el nombre de seguidors del conjunt de xarxes socials i ponderant-lo en relació a la població.

estudio_ayuntamientos_ACHCambre

El nombre total de seguidors de xarxes socials és de poc més de 7 milions, amb Twitter i Facebook, amb més de 3 milions, com a xarxes més utilitzades, molt per davant d’Instagram, Youtube, Linkendin, Pinterest, Google+ i Flickr, per aquest ordre.

L’Ajuntament de Barcelona encapçala el llistat, amb un ratio de penetració de 183%, seguit per Girona i Lleida, amb un 139 i 123% respectivament, amb Tarragona a la 8a posició amb un 55% de percentatge de seguidors en relació al total de població del municipi.

Així mateix, l’estudi també conclou que les capitals catalanes se situen al capdavant de l’actualització de les xarxes socials.

La consultora de comunicació també ha inclòs a l’estudi l’ús que en fan de les xarxes socials els alcaldes de les capitals espanyoles. L’alcalde de Cadis, José Maria González –Kichi-, se situa en primera posició, seguit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l’alcalde de Soria, Carlos Martínez i l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.

penetracio_xarxessocials_ca