Consorci Localret

Introdució

Un sistema d’informació geogràfica permet visualitzar els serveis públics de Vic

Un sistema d’informació geogràfica permet visualitzar els serveis públics de Vic

L’Ajuntament de Vic (Osona) ha presentat el servei “VicMap”. Es tracta d’un sistema d’informació geogràfica que permet fer visibles els serveis públics que ofereix la ciutat, on es troben situats i una fitxa d’informació amb les dades bàsiques. Es pot accedir a través del web municipal o mitjançant la seva adaptació als dispositius mòbils.

El “VicMap” dóna la possibilitat a l’usuari de disposar d’informació útil relacionada amb la ciutat. A partir d’un plànol de la ciutat i optant a fer-ho via mapa o via satèl·lit es pot obtenir molta informació i dades d’interès com ara els relacionats amb les administracions públiques, els espais culturals, esportius, les obres en curs, els serveis socials, etc, que són visibles detallats per capes seleccionables amb un “clic”.

En concret els indicadors que estan ja a disposició de l’usuari a partir de l’enllaç http://guia.vic.cat  són Administració Pública; Espais Culturals; Educació; Esports; Salut; Serveis Socials; Serveis Funeraris; Turisme; Mobilitat; Medi Ambient; Obres en Curs; i Barris, Polígons i Districtes. Tots aquests indicadors permeten fer cerques més exhaustives de cada tema. A tall d’exemple aquesta nova aplicació, que pròximament també es podrà descarregar per dispositiu mòbil, permet conèixer en quines zones de la ciutat hi ha obres en curs, o espais on es poden trobar les seus de les administracions, així com els equipaments sanitaris de què disposa la ciutat, entre altres.

Imatge amb la captura del
Imatge amb la captura del “VicMap”

Administració electrònica

El passat 2013 l’Ajuntament de Vic va apostar per la implantació de l’administració electrònica invertint en aquest sistema amb una xifra de 1’4 milions d’euros. Des d’aleshores l’Ajuntament de Vic ha prioritzat l’era digital i ha tendit a donar facilitats als usuaris permetent que molts dels serveis municipals es puguin tramitar en línia. En aquest sentit, el regidor de Serveis, Toni Serrat ha posat de relleu que el servei “VicMap és un sistema d’informació geogràfica que permet millorar el servei a la ciutadania”. Serrat ha exposat que des de fa anys el consistori vigatà tendeix  a eliminar el paper físic de dins l’organització i en aquest sentit ja s’ha complert. El regidor ha aprofitat per anunciar que “tant els processos administratius de l’administració, així com les Juntes de Govern Local el paper ja no existeix; tot es fa via electrònica” i durant aquest any 2016 les sessions plenàries també suprimiran del tot el paper”, ha afegit.