Introdució

Una aplicació per a mòbils permetrà avisar la Policia Local de Castelló d’Empúries en cas d’emergència

Una aplicació per a mòbils permetrà avisar la Policia Local de Castelló d’Empúries en cas d’emergència

La Policia Local de Castelló d’Empúries ha incorporat un nou sistema de seguretat ciutadana pensat sobretot pels comerços, però que pot ser igual d’efectiu per les masies i altres habitatges aïllats del municipi. Es tracta d’una aplicació per a mòbils que avisa la Policia Local en cas d’emergència.

Es tracta d’un sistema d’alarma silenciosa -que municipis com Arenys de Mar, Badalona o Calella  ja el tenen operatiu- que s’instal·la als telèfons mòbils intel·ligents (smartphones) amb sistema operatiu Android i que està sincronitzat amb l’actual programa de gestió policial “DRAG”, que utilitza la Policia Local de Castelló d’Empúries (l’Alt Empordà). Una eina que no tindrà cap cost econòmic ni per a l’Ajuntament ni per als usuaris i usuàries del servei.

Un sol toc per demanar ajut a la Policia Local

Aquesta aplicació permet que, amb un únic toc a la pantalla tàctil del telèfon mòbil, una persona que prèviament s’hagi donat d’alta al servei pugui avisar la Policia Local d’una situació d’emergència. Aquesta alerta arriba immediatament a les dependències policials i s’activa una dotació policial perquè es desplaci al lloc on està ubicada la botiga o habitatge. Les claus d’aquest nou sistema radiquen en la seva discreció i la simplicitat del seu ús (un botó vermell a la pantalla), que fan que la comunicació d’un incident sigui immediata, estalviant el temps que suposa realitzar una trucada telefònica convencional. botovermell

Com s’instal·la aquesta aplicació?

Totes aquelles persones que vulguin poder fer ús d’aquesta aplicació cal que sol·licitin l’alta del servei “Botó Vermell” a través d’un formulari. Un cop rebuda l’alta, la patrulla de barri visitarà el comerç o masia per tal de realitzar una verificació física de les dades i el comerciant signarà les condicions d’ús del servei. Així mateix, els agents de la Policia Local explicaran a la persona interessada el detall del funcionament del servei i es realitzarà una prova per tal d’assegurar-se que funciona correctament.