Introdució

Vallirana actualitza els seus canals de comunicació amb una App sense cost per a l’Ajuntament

Vallirana actualitza els seus canals de comunicació amb una App sense cost per a l’Ajuntament

L’Ajuntament de Vallirana (el Baix Llobregat) ha posat a disposició de la ciutadania una APP, “Vallirana al mòbil”, després de l’acord establert amb l’empresa BGS Software y Control Industrial que ha desenvolupat l’aplicació a un cost 0, evitant així una despesa per al municipi. Una eina que, entre diverses opcions, permet a l’Ajuntament enviar avisos d’urgència a la ciutadania si cal.

Segons que informa la publicació elBaix.cat i el número 54 de la revista municipal “Viure Vallirana”, l’aplicació ofereix informació del municipi i disposa de l’opció d’enviar queixes i suggeriments a l’Ajuntament directament des de l’aparell mòbil adjuntant fotografia i ubicació. També l’APP té un sistema d’avisos que informa a les persones de les notícies que publica l’Ajuntament al seu web municipal.

Les persones usuàries només han de donar-se d’alta i seleccionar el tipus de notícies que volen rebre, ja siguin de cultura, esports, medi ambient, actualitat, etc. Altres serveis que ofereix l’APP Vallirana al mòbil són l’accés a l’agenda d’activitats, als vídeos de Vallirana TV, a la seu electrònica (SEU-e), a les ofertes públiques d’ocupació, a la guia comercial, etc.

Vallirana al mòbil Aquest 2015 i davant el poc ús que es feia del telèfon del Queixa’t, amb l’augment d’utilització de les altres alternatives, i davant també del cost que suposava el manteniment d’una línia telefònica d’aquestes característiques, es va donar de baixa aquest servei. De fet, en tot l’any només s’havien rebut 1,6 queixes setmanals per mitjà d’aquest sistema i per aquest motiu l’Ajuntament ha apostat per la nova aplicació per a dispositius mòbils. 

Actualment la ciutadania pot fer arribar les seves queixes mitjançant aquests canals als quals s’ha unit ara l’aplicació per a mòbils:

  • Presencial, amb la instància al registre d’entrada a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà.
  • La utilització de la tramitació electrònica (SEU-e), a la qual es pot accedir també des del web municipal (www.vallirana.cat)
  • El correu electrònic dels diferents departaments, així com el de l’alcaldessa o regidors que es poden consultar al web municipal.