Consorci Localret

Introdució

Viladecans es prepara per a estendre la fibra òptica a tot el municipi

Viladecans es prepara per a estendre la fibra òptica a tot el municipi

L’Ajuntament de Viladecans (el Baix Llobregat) ha iniciat aquest mes una nova fase d’ampliació per a fer arribar la xarxa de fibra òptica municipal W!CABLE al conjunt del municipi. Actualment, la fibra òptica està disponible a les llars de 3 zones de la ciutat (Campreciós, Sales i Gabrielistes-Vilamarina).

L’extensió de la xarxa de fibra òptica preveu que l’any 2018 arribi pràcticament a tot arreu. Actualment ja ho fa a tots els centres educatius, escoles bressol municipals, centres d’educació primària, instituts d’educació secundària i col·legis concertats, a les llars de tres barris i s’estendrà a les zones comercials i industrials. Avui són més de 50 les empreses que ja disposen d’accés a fibra òptica d’alta capacitat.

Per a portar a terme aquesta nova fase, l’Ajuntament està sol·licitant el permís de cada comunitat de veïns per passar la fibra òptica per les façanes i per l’interior dels edificis fins arribar als domicilis.

Aliança amb Mediapro

Tal com ja vam informar el passat mes de juliol l’Ajuntament de Viladecans va signar un conveni amb el grup Mediapro per a estendre la infraestructura necessària per tal que en tres anys es porti la banda ampla ultra ràpida, basada en la fibra òptica, al 90% de les llars. La concessió és a l’empresa Overon, del grup Mediapro, que invertirà 4 milions d’euros perquè W!CABLE s’estengui progressivament per gairebé tots els racons de Viladecans. La gestió serà per a un període de 15 anys, però W!CABLE seguirà sent propietat municipal i funcionarà com fins ara, com a operador neutre. Això vol dir que seguirà sent una xarxa oberta a qualsevol operadora que vulgui oferir els seus serveis d’Internet, telèfon, televisió, etc.

wcable_Viladecans