Consorci Localret

Introdució

Viladecans s’alia amb Mediapro per estendre la fibra òptica al 90% del municipi

Viladecans s’alia amb Mediapro per estendre la fibra òptica al 90% del municipi

Un conveni entre l’Ajuntament de Viladecans (el Baix Llobregat) amb el grup Mediapro permetrà estendre la infraestructura necessària per tal que en tres anys es porti la banda ampla ultra ràpida basada en la fibra òptica al 90% de les llars.

L’empresa Overon, que forma part del grup Mediapro, es farà càrrec de gestionar la xarxa de fibra òptica municipal W!CABLE i estendre-la a tota la ciutat, tal com estableix el conveni signat aquest matí entre l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i el màxim responsable del grup, Jaume Roures.

Mediapro invertirà 4 milions d’euros per fer créixer aquesta infraestructura de manera que, en tres anys, el 90% del municipi disposarà de cobertura de banda ampla ultra ràpida complint el principal objectiu que es va marcar el govern local des que va iniciar el projecte i avançant-se a les recomanacions fetes per l’Agenda Digital per a Europa.

El nou contracte preveu que en 2018 Viladecans tingui 21.000 punts de serveis actius, davant dels 2.500 que té actualment, per donar cobertura de fibra òptica al 90% de les llars, empreses i establiments de la ciutat, així com als equipaments i serveis públics que ho requereixin. La concessió també implica preservar el model de xarxa majorista i neutra durant 15 anys.

L'alcalde, Carles Ruiz, amb Jaume Roures, responsable de Mediapro (Imatge de @carlosruiztwitt)
L’alcalde, Carles Ruiz, amb Jaume Roures, responsable de Mediapro (Imatge de @carlosruiztwitt)