Consorci Localret

Introdució

Vilassar de Mar posa en marxa, en fase d’inici, el Portal de Transparència

Vilassar de Mar posa en marxa, en fase d’inici, el Portal de Transparència

L’Ajuntament de Vilassar de Mar (el Maresme) ha posat en marxa el Portal de Transparència, un nou espai web on s’hi podrà consultar tota la informació que els ens locals han de publicar segons marca la Llei 19/2014 de transparència, accés a la informació i bon govern.

El govern local ha informat al web municipal que mitjançant aquesta iniciativa vol contribuir a millorar la transparència, fomentar pràctiques de bon govern i implicar i facilitar la participació de la ciutadania en la gestió pública.

El Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, diputacions i entitats municipalistes, han estat els encarregats de dissenyar aquest Portal de Transparència com una solució comuna que s’ha posat a disposició dels ens locals. 

El Portal de Transparència té com a objectiu facilitar l’accés a la informació pública a la ciutadania d’una manera estructurada, permanent i actualitzada. A tall d’exemple, amb la posada en marxa del nou portal, es pot consultar per primera vegada la declaració de béns i activitats de tots els regidors i regidores del consistori o l’agenda de l’alcalde.  A més de les dades que ja apareixen, des de l’Ajuntament es treballa per anar incorporant progressivament més informació amb l’objectiu que dins l’exercici 2016 es pugui complir amb el 100% dels indicadors que es demanen. El nou portal té informació relativa a diferents àmbits de l’Ajuntament i està dividit en cinc grans blocs temàtics: 

Al portal es pot accedir des del web www.vilassardemar.cat a través de l’enllaç a l’apartat de transparència o bé directament a través del web: https://www.seu-e.cat/web/vilassardemar.

portal_transparencia_VilassardeMar