Introdució

“ViuManresa” una nova aplicació mòbil per acostar la informació i els serveis als ciutadans

“ViuManresa” una nova aplicació mòbil per acostar la informació i els serveis als ciutadans

L’Ajuntament de Manresa ha presentat una nova aplicació per a mòbils i tauletes que, amb el nom de ViuManresa, ofereix als ciutadans un canal de comunicació addicional a la web i a l’atenció ciutadana. ViuManresa permet tenir un accés fàcil i directe tant a la informació sobre el consistori i la ciutat com als serveis municipals. A més, poden fer tràmits i gestions.

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que amb el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jordi Serracanta, ha presentat aquesta nova eina de comunicació municipal, ha afirmat que la nova App “s’emmarca en les actuacions desenvolupades pel govern de la ciutat per fomentar la proximitat de l’acció municipal a la ciutadania, com la potenciació de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, l’agilitació dels tràmits de gestions i de consultes ciutadanes o la posada en marxa de la nova web municipal, potenciant la presència del consistori en les xarxes socials”.

L'alcalde, Valentí Junyent, i el regidor Jordi Serracanta, presentant la nova
L’alcalde, Valentí Junyent, i el regidor Jordi Serracanta, presentant la nova “App” (fotografía del web municipal)

 L’alcalde ha assenyalat també que una altra de les motivacions del llançament d’aquesta aplicació, que es troba en fase de proves, “és el fet que la proporció de consultes a la web municipal que arriben des de dispositius mòbils arriba ja al 23% –un 17% des de telèfons mòbils i un 6% des de tabletes- un fet que constata la seva importància creixent com a mitjà de comunicació, tant per rebre i consultar informació com per realitzar tràmits i gestions”.

Segons que informa el consistori manresà, la nova eina ha estat desenvolupada íntegrament pel servei d’Informàtica de l’Ajuntament i ja està accessible per a tots els aparells amb sistema operatiu Android i la versió iOS per als dispositius mòbils d’Apple.

Els usuaris que la vulguin instal·lar només hauran de buscar el nom de l’aplicació “ViuManresa” (amb les dues paraules juntes, sense espai) als respectius a Google Play i a l’App Store.

Del WhatsApp a L’Ajuntament respon

El regidor Jordi Serracanta, que ha estat l’encarregat d’explicar els detalls i les funcionalitats de la nova aplicació, ha ressenyat que ViuManresa és també el resultat de l’experiència acumulada pels departaments de Comunicació i de tecnologia de l’Ajuntament de Manresa en experiències anteriors com la presència en la plataforma Participa o les actuacions realitzades via WhatsApp.

A banda d’aquest servei de consulta, segons ha detallat el regidor, l’aplicació ViuManresa ofereix altres funcionalitats com la cerca als directoris d’equipaments, serveis, entitats, empreses, comerços; la recepció d’avisos de protecció civil, notícies de l’Ajuntament, ofertes de treball, publicació de notícies, terminis de tributs…; l’agenda d’activitats,  trucar directament a telèfons d’interès (010 o Policia Local), accessos directes tràmits, gestions i altres webs municipals i també pot incloure altres App d’interès, com la que es va posar en marxa recentment per a la zona blava.

Les cerques d’equipaments, serveis, entitats, empreses i comerços  permeten obtenir informació dels directoris publicats a la web de l’Ajuntament, organitzada per categories i amb enllaços a la localització, telèfon, web, correu electrònic i horari

El fet que el menú de l’aplicació ofereixi la possibilitat de canviar-ne la configuració quan sigui necessari i que sigui una eina desenvolupada internament faciliten que s’hi puguin afegir nous telèfons, webs, i apps segons les necessitats de cada moment.