fondo imagen

Webinar: Data Driven Smart Cities 22 de juliol de 2020, 13h – 14h

Aquest webinar és el tercer de la sèrie que La Salle – URL i Localret van començar a programar el passat mes de maig per tal d’aportar coneixement sobre la transformació digital i tendències als responsables polítics i tècnics del món local.

Descripció

La revolució del Big Data irromp també en la discussió sobre la transformació digital dels municipis. Professionals i científics busquen noves aplicacions que puguin millorar la vida dels ciutadans millorant els serveis que se’ls ofereixen com la mobilitat, l’energia, l’habitatge o la recerca de feina. La producció d’aquestes aplicacions passa per la creació d’algoritmes analítics dissenyats i entrenats (Machine Learning) per extreure una visió d’un gran conjunt de dades ampli i heterogeni. Aquí neix el concepte d’ intel·ligència artificial aplicat a les ciutats. Creiem que les promeses per a les ciutats no són només en base al com funcionen ara (mitjançant la identificació de patrons o models), sinó també simular i predir futurs escenaris possibles basats en diferents hipòtesis de variabilitat a causa d’oportunitats (política immigratòria expansiva, política taxativa reduïda, etc.) i/o de desafiaments com pandèmia, terratrèmol, inundacions, esdeveniments turístics o entreteniments massius

Apertura de la sessió

  • Andreu Francisco, Director General del Consorci Localret i
  • Josep M. Piqué, Director Empresa i Innovació La Salle i President La Salle Technova

Ponents

Didier Grimaldi

Professor associat a La Salle – Universitat Ramon Llull. És professor d’innovació I estratègia de la tecnologia de diferents graus i màsters. El seu treball de recerca es focalitza en l’avaluació de l’impacte real de les tecnologies emergents (Big Data, IoT, Drons, Social Media, etc) per promoure nous serveis a la ciutadania que millorin la seva qualitat de vida. Té un doctorat en l’estudi del rol dels diferents actors del model d’innovació de la quàdruple hèlix en el desenvolupament de la smart city.

Albert Robert

Primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lloret de Mar, responsable de l’àrea de Territori i Sostenibilitat. És enginyer tècnic en Informàtica de Gestió per la Universitat Autònoma de Barcelona, actualment estudiant del màster en Anàlisi Política de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Ens explicaran la posada en funcionament del servei de control d’aforament de les platges de Lloret.

Marc Pérez-Batlle

Responsable d’innovació a l’Oficina de Societat del Coneixement de l’Institut Municipal d’Informàtica de l’Ajuntament de Barcelona. És llicenciat en Enginyeria de Telecomunicacions i Aeronàutica per la UPC. És membre de l’equip executiu del Cities’ Coalition for Digital Rights representant l’Ajuntament de Barcelona.

Dimecres, 22 de juliol de 2020