Decidim Fest 2022. El Futur d’Internet

Decidim Fest torna el 13 i 14 d’octubre de 2022 amb el lema El futur d’internet.

Internet avui és un espai en conflicte. Queda lluny aquest espai democràtic i distribuït per a la lliure circulació del coneixement i la col·laboració que van alimentar els seus principis fundacionals. Internet es troba avui en un profund procés de centralització i privatització de totes les seves capes: servidors i infraestructures que els connecten, les plataformes que hi operen i les dades generades pel conjunt de la població mundial connectada. La capacitat de control democràtic de la xarxa de xarxes cada cop està més lluny de la ciutadania, i el seu govern es concentra en unes poques empreses que operen a nivell global i que van sempre per davant dels processos de regulació que haurien de garantir drets fonamentals a l’era digital.

Quin és el futur d’Internet? Quins riscos i perills se’ns presenten en aquest escenari? És possible canviar aquestes dinàmiques a escala global? Quins són els reptes democràtics de l’Internet del futur?

Des del projecte Decidim i des de la ciutat de Barcelona obrim una nova edició del Decidim Fest, i en aquesta ocasió ho fem per fer front a aquestes preguntes, davant la urgència de trobar respostes concretes per pensar i construir l’Internet del futur. Igual que l’emergència climàtica necessita resposta globals per garantir la vida i la sostenibilitat de les generacions presents i futures, l’emergència tecnològica necessita d’una Internet oberta, lliure i democràtica al servei de la gent, unes infraestructures digitals público-comunes que garanteixin drets fonamentals, i d’espais segurs que explorin la potència de la cooperació i la col·laboració a escala global per afrontar els complexos reptes que tenim davant les múltiples crisis que venen.

Altres activitats

VEURE MÉS