Qui Som

Localret és el consorci local format per les administracions locals de Catalunya per acompanyar els municipis en la seva transformació digital

Localret és el Consorci local format per les administracions locals de Catalunya per actuar, de manera coordinada i unitària, davant el desenvolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions, així com en l’aplicació de les TIC per millorar l’acció dels governs locals en l’impuls de la societat de la informació.

Localret té la missió d’acompanyar els ajuntaments en la transformació digital dels seus municipis. Una de les nostres funcions és fer sentir la veu dels municipis en aquells àmbits on es preen decisions que afecten l’ordenació de les infraestructures i els serveis de telecomunicacions, així com en tot allò que afecta el desplegament i utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Localret també presta serveis i ofereix assessorament als ens locals en la preparació i execució de les polítiques locals per al desenvolupament de la societat digital. Els usos i beneficis de les tecnologies han de ser accessibles a tot el territori i al conjunt de la ciutadania, evitant l’“escletxa digital”.

Actualment són més de 880 els ens locals que formen part de Localret, a més de comptar amb el suport des del naixement l’any 1997, de les dues entitats municipalistes catalanes: la FMC (Federació de Municipis de Catalunya) i l’ACM (Associació Catalana de Municipis i Comarques).

Localret defensa els interessos dels ens locals catalans i cerca, en tot moment, la col·laboració i les sinergies de la resta d’administracions públiques i de la iniciativa privada per assolir els objectius comuns.