Decidim Fest 2023

Decidim Fest torna els dies 18,19 i 20 d’octubre del 2023 amb el lema Democràcia, Tecnologia i Intel·ligència Col·lectiva.

Sense cap mena de dubte la Intel·ligència Artificial ha emergit com la qüestió digital absoluta al llarg del darrer any. Ho ha estat a múltiples nivells, tant per engalanar algunes de les tecnologies capdavanteres amb ràpida extensió i adopció social, com per obrir debats al voltant dels seus riscos, límits, regulació i potencials impactes a les nostres societats.

En aquest context, i ja amb la capacitat d’entreveure nombroses possibilitats d’aquestes tecnologies des d’una perspectiva democràtica, apareixen dubtes o qüestions importants a abordar: per què se’n diu artificial quan es nodreix de fonts de coneixement comú i obert, generat de manera col·lectiva? Qui lidera i sota quin mandat el seu desenvolupament global? Quines són les urgències regulatòries per defensar drets fonamentals i democràtics? Com podem imaginar models de desenvolupament de IA democràtics i al servei del conjunt de la societat?

En concret i situat al projecte Decidim, volem abordar moltes d’aquestes qüestions: com es poden desplegar sistemes d’IA a Decidim, des del programari lliure, des de la governança democràtica i des del contracte social, per continuar obrint camí en el desenvolupament de tecnologies transparents, obertes i al servei del bé comú.

En aquesta edició de Decidim Fest, reunirem novament la nostra meravellosa comunitat global per trobar-nos, compartir recorreguts, reforçar el nostre projecte col·lectiu i intentar donar resposta a algunes qüestions.

Som conscients que tenim grans reptes per endavant però Decidim se situa avui ja com una referència global de tecnologia lliure i democràtica en un ecosistema de projectes de FLOSS cada cop més gran que estan obrint nous camins d’esperança per a una era digital més democràtica.

Ponents i programa s’anunciaran ben aviat.

Totes les sessions tindran lloc a Canòdrom, aquest any no hi haurà streaming.

Decidim Fest és un esdeveniment gratuït i obert a la comunitat.

INSCRIU-TE ARA

Altres activitats

VEURE MÉS