Digitalització disruptiva per a les administracions locals

Un dels objectius de l’Oficina d’Innovació de Localret és celebrar, anualment, una conferència adreçada als responsables polítics, tècnics i directius municipals on se sintetitzin les tecnologies clau, les seves darreres novetats, i el seu necessari impacte a les administracions locals.

Des del Consorci Localret us convidem a la conferència sobre  ‘La digitalització disruptiva per a les administracions locals’ que se celebrarà el proper 9 de maig de 2024, a les 12.00 h, a l’auditori del Museu Marítim de Barcelona (Av. De les Drassanes s/n, 08001, Barcelona).

El ponent és Joan Lluís Mas, enginyer de telecomunicacions i MBA, amb més de trenta anys d’experiència en sectors com l’aeroespacial, la biotecnologia i les TIC. Des de 2015, és el director de la Divisió de Tecnologies Digitals d’Eurecat. A més, des del 2021, és director del CIDAI, Centre d’Innovació en Tecnologia de Dades i Intel·ligència Artificial, on lidera iniciatives per fomentar la innovació basada en la IA a la indústria i la societat.

En el marc d’aquesta trobada es tractaran temes clau d’actualitat, com ara:

-Big Data: Aprofundirem en la comprensió dels diferents tipus de dades, les seves característiques i com són tractades en un context de Big Data.

-Governança de les dades: Abordarem el concepte de data lake i data warehouse, així com les funcions clau al voltant de les dades, com els data scientists i el Chief Data Officer (CDO). També discutirem els aspectes legals i normatius relacionats amb la gestió de les dades, juntament amb una breu introducció al concepte d’espai de dades.

-Intel·ligència Artificial (IA): Explorarem què és la IA, els diferents tipus d’intel·ligència artificial, com ara el Machine Learning (ML) i el Deep Learning (DL), i farem una incursió en el concepte d’IA Generativa.

-Internet de les Coses (IoT): Descriurem els elements que componen un sistema IoT i explicarem els conceptes de Cloud Computing i Edge Computing.

Ciberseguretat: Abordarem el concepte de riscos de ciberseguretat, explorarem la taxonomia d’un ciberatac i els ciberatacs més freqüents avui en dia.

Per assistir-hi cal fer inscripció prèvia en aquest formulari.

El programa de la sessió és el següent:

11:30 h. Acreditacions

12:00 h. Benvinguda

Andreu Francisco, director general del Consorci Localret

Miquel Rey, director general de negoci a la Fundació Eurecat

12:15 h. ConferènciaDigitalització disruptiva per a les administracions locals

Joan Lluís Mas, director de la Divisió de Tecnologies Digitals d’Eurecat

13:45 h. Preguntes

14:00 h. Networking i comiat

 

INSCRIU-TE ARA

Altres activitats

VEURE MÉS