Esmorzar-col·loqui ‘La transformació digital: el repte dels municipis de Catalunya’

La dècada dels 20 està marcada per una multitud de processos de canvi. Cada dia veiem profundes sacsejades en matèria social i política, en preceptes filosòfics i en sistemes de gestió. I, també, cada dia som més conscients de la necessitat de transformar el model productiu, la relació amb el medi ambient i l’accés a les tecnologies.

Un dels nous paradigmes és que la prosperitat dels territoris guarda relació directa amb la qualitat de les seves connexions digitals. Un país on abunden els accessos a una Internet de qualitat té més possibilitats de millorar en el terreny econòmic, social i sanitari. A la inversa, els territoris menys connectats corren el risc de quedar-se sense els beneficis del progrés.

Però també cal distribució territorial dels accessos. I els ajuntaments juguen un paper clau en aquest aspecte. Primer, perquè són peça necessària de l’Administració que la fa possible. I, segon, perquè ells mateixos han de fer front a una transformació digital dels seus serveis, que no sempre és fàcil: impediments tècnics, manca de recursos econòmics o humans, manca de coneixement, etcètera, poden fer endarrerir el procés.

El repte de la transformació digital dels municipis de Catalunya és ineludible. I cal que els ajuntaments el prioritzin, anant de la mà de les Administracions.

Localret i alcaldes.eu us convidem a reflexionar sobre com fer front a aquest gran repte. A dimensionar les dificultats i a definir maneres de resoldre-les. A aprendre sobre casos d’èxit i a entendre el potencial benefici d’una connectivitat de qualitat per a tot el país. Comptarem amb representants dels diversos nivells de l’Administració competents per trobar respostes i exemples pràctics.

Ponents confirmats

  • Il·lma. Sra. Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues de Llobregat
  • Il·lm. Sr. Mario Urrea, president de l’Associació de Micropobles i alcalde de Torrebesses
  • Sra. Gina Tost, Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya
  • Sr. Andreu Francisco, director general de Localret

 

INSCRIU-TE ARA

Altres activitats

VEURE MÉS