Presentació “Decidim, a technopolitical network for participatory democracy”

La unitat de Tecnopolítica del grup Communication Networks and Social Change (CNSC) de l’IN3 de la UOC us convida a la presentació del llibre blanc del projecte Decidim amb Joan Subirats, Rosa Borge i els autors/es (dos d’ells vinculats a aquesta unitat). L’acte tindrà lloc el dijous 30 de maig, de 18.00 a 19.30 h, a la Sala Polivalent-U1.1 de Can Jaumandreu (Edifici U), c/ Perú, 52.

Les inscripcions tancaran el dimarts 28 de maig a les 22.00 h.

L’acte se celebrarà presencialment, amb la presentació i debat del llibre: “Decidim, a Technopolitical Network for Participatory Democracy. Philosophy, Practice and Autonomy of a Collective Platform in the Age of Digital Intelligence (2024, Springer)”. Aquest treball es va publicar el passat febrer, aprofitant el setè aniversari del Decidim, una infraestructura digital de participació que va néixer a Barcelona el febrer de 2017. Decidim és avui una plataforma digital líder mundial per a la democràcia participativa, construïda completa i col·laborativament amb programari lliure, utilitzada per més de 500 institucions i amb més de tres milions de persones usuàries a tot el món.

El llibre, publicat per la editorial Springer, amb llicència lliure i disponible en obert, explica la filosofia, els principis de disseny i l’organització de la comunitat de Decidim, i proporciona informació essencial sobre com funciona la plataforma. El treball está escrit per Xabier Barandiaran, Antonio Calleja-López, Arnau Monterde i Carol Romero, quatre persones clau del projecte. Al llibre, els autors/es exploren tres dimensions generals del mateix: (1) la política – que il·lustra el model democràtic que impulsa Decidim i el seu impacte en les polítiques i organitzacions públiques, (2) la tecnopolítica – que explica com es dissenya i gestiona democràticament aquesta tecnologia per produir i protegir certs efectes polítics, i (3) la tècnica – que presenta les condicions de producció, funcionament i èxit del projecte.

L’acte serà presentat per Marta Cambronero (CNSC, IN3-UOC), amb la participació de Joan Subirats (Exministre d’Iniversitats i catedràtic UAB) i Rosa Borge (Líder del grup CNSC, IN3-UOC), juntament amb els autors/es del llibre: Carol Romero (Consorci Localret i Coordinadora de Producte Decidim), Arnau Monterde (Director d’Innovació Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona), Xavier Barandiaran (Universitat del País Basc) i Antonio Calleja-López (Coordinador de Tecnopolítica – CNSC, IN3-UOC).

INSCRIU-TE ARA