Reconeixements Administració Oberta 2023

L’acte de lliurament dels Reconeixements Administració Oberta 2023 tindrà lloc el proper 2 de juliol a les 17 hores, al Teatre-Auditori de Salou. El lliurament dels guardons comptarà amb la presència de la vicepresidenta del Govern i presidenta de l’AOC, Laura Vilagrà, de la presidenta de Localret i vicepresidenta de l’AOC, Pilar Díaz, de l’alcalde de Salou, Pere Granados i del director gerent de l’AOC, Santi Gallardo.

Aquesta és la IX edició dels Reconeixements Administració Oberta, uns guardons que l’AOC atorga cada any als ajuntaments i consells comarcals que han destacat en la transformació digital de la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

Els Reconeixements Administració Oberta distingeixen set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa:

Ajuntaments d’1 a 500 habitants

Ajuntaments de 501 a 1.000 habitants

Ajuntaments de 1.001 a 5.000 habitants

Ajuntaments de 5.001 a 20.000 habitants

Ajuntaments de 20.001 a 50.000 habitants

Ajuntaments de més de 50.000 habitants

Consells comarcals

Índex de Maduresa Digital (IMD)

Aquests reconeixements es donen en base a l’Índex de Maduresa Digital (IMD) que realitza l’AOC i que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals.

L’IMD és una iniciativa única i innovadora, tant a nivell estatal com internacional, que ens permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic. Els índexs que mesuren el desenvolupament del govern digital a nivell autonòmic o estatal no són apropiats per avaluar les dades a nivell local i, a més, es basen en enquestes o dades estadístiques, mentre que l’IMD utilitza dades obertes públiques i objectivables.