Taller-Webinar: “Predicció per a combatre situacions de vulnerabilitat a la població”

 • DATA

  16 Setembre, 2022

  09:00 - 10:30

 • LLOC

 • COMPARTEIX

En un context de canvis socials, econòmics i tecnològics accelerats, les necessitats de les persones en situació de vulnerabilitat s’han accentuat. Els equips de serveis socials municipals han de fer front de forma reactiva a un allau de demandes, sense eines de predicció que els permetin executar una planificació acurada de la disponibilitat de recursos. Es detecten de forma reactiva situacions de risc com, per exemple, persones grans que viuen soles i que presenten diferents problemàtiques socials i de salut.

 Per evolucionar d’una aproximació pal·liativa a una aproximació preventiva, els ajuntaments necessiten eines basades en l’analítica avançada de les dades, el Big Data, per ajudar a posar les persones al centre i a planificar les polítiques, les actuacions i els pressupostos segons la realitat actual i la futura evolució de l’estructura de vulnerabilitats en el territori.

 En aquest taller us presentem les experiències de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, de l’Ajuntament de Premià de Mar i de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, amb diferents casos d’ús d’una eina predictiva desenvolupada per l’empresa MOMENTUM Analytics, que inclou models predictius de situacions de vulnerabilitat social com les relacionades amb l’autonomia de la gent gran, dependència, banc d’aliments, treball, habitatge, infància, pobresa energètica i bretxa digital, entre d’altres.

INSCRIU-TE ARA
 • DATA

  16 Setembre, 2022

  09:00 - 10:30

 • COMPARTEIX

Altres activitats

VEURE MÉS