XVII Jornades STIC CCN-CERT i V Jornades de Ciberdefensa: ESPDEF-CERT

Des de l’1 de juliol de 2023, Espanya presideix per cinquena vegada en la seva història el Consell de la Unió Europea. Som, per tant, davant una magnífica oportunitat per a visibilitzar com hem adquirit i evolucionat les nostres capacitats en matèria de ciberseguretat i com l’estat ha aconseguit convertir-se en un referent internacional. Per això, per al Centro Criptológico Nacional (CNN) i per al sector de la ciberseguretat nacional és especialment rellevant que la presidència espanyola coincideixi amb la celebració de la dissetena edició del major esdeveniment de ciberseguretat celebrat a Espanya: les Jornades STIC CCN-CERT que tindran lloc, a Madrid, del 28 al 30 de novembre.

Com a resultat, la participació i assistència a aquestes Jornades serà encara més extensiva i internacional. Al públic habitual d’aquesta trobada —sector públic espanyol i iberoamericà, empreses líders del sector i àmbit universitari— se sumarà una important representació d’organismes de la UE i professionals europeus.

Les XVII Jornades STIC CCN-CERT i V Jornades de Ciberdefensa ESPDEF-CERT seran un escenari idoni per a projectar a escala europea el model espanyol de governança de la ciberseguretat —amb l’Esquema Nacional de Seguretat com un referent—, així com les capacitats nacionals de prevenció, protecció, detecció i resposta. Per a això, les Jornades oferiran un ampli programa d’activitats que permetran compartir amb els seus homòlegs les experiències, anàlisis, estudis i recerques nacionals en assumptes de primer ordre per a la ciberseguretat europea, com poden ser les tendències i evolució de les ciberamenaces, el desenvolupament de Centres d’Operacions de Ciberseguretat, el panorama del 5G i la Intel·ligència Artificial, les operacions militars en el ciberespai, la certificació de productes o el progrés de les tecnologies quàntiques.

Aquesta nova edició del major esdeveniment de ciberseguretat d’Espanya se celebra sota el lema Compartir per a guanyar perquè són la col·laboració i la cooperació els valors essencials que motiven la seva celebració. Aquests són també els principis sota els quals s’emmarca el desenvolupament de múltiples iniciatives liderades pel CCN, orientades a la coordinació de l’intercanvi d’informació tècnica sobre ciberamenaces. En aquest sentit, el desplegament de la Xarxa Nacional de Centres d’Operacions de Ciberseguretat (SOC) és només un dels projectes desenvolupats pel CCN que ja ha despertat interès en la Comissió per a abordar la seva posada en marxa a l’àmbit europeu.

Amb la celebració d’aquestes Jornades STIC CCN-CERT, Espanya liderarà a escala internacional l’impuls a la col·laboració i l’intercanvi d’informació en matèria de ciberseguretat. Comptem amb la seva participació per a aconseguir-ho.

INSCRIU-TE ARA

Altres activitats

VEURE MÉS