Lleida esdevé la primera ciutat en aprovar l’Agenda digital dels municipis de Catalunya

28/11/2022

El Cogul, Guixers, Capmany, Ullastret, Ponts i Duesaigües també s’hi han sumat els darrers dies. Tots els pobles i ciutats que vulguin afegir-s’hi, poden descarregar-se el model de moció a Localret.cat

La ciutat de Lleida, juntament amb els municipis d’El Cogul, Guixers, Ullastret, Capmany, Ponts i Duesaigües, han esdevingut els primers municipis en aprovar en sessió plenària l’Agenda digital dels municipis de Catalunya, elaborada pel Consorci Localret i més de 80 persones representants de 43 ens locals. El text va començar a treballar-se el mes de gener de 2022 per part de l’equip de ciutats digitals, presentant-se un primer esborrany el mes de setembre a partir de les aportacions proposades per totes les persones participants. Un cop aprovada per l’Assemblea General de Localret, celebrada el dia 12 de novembre, ara és el torn dels municipis, que poden aprovar la seva adhesió a partir del model de moció habilitat a www.localret.cat.

L’Agenda digital dels municipis de Catalunya ha de ser un instrument promotor i facilitador per a la concreció d’estratègies, plans i projectes de transformació digital de manera conjunta i compartida dels municipis. Es tracta, doncs, d’un document que també serveix d’agenda tipus per tal que els ajuntaments puguin elaborar la seva pròpia agenda digital, i que pretén generar espais de trobada, coordinació i priorització dels reptes i necessitats dels municipis per a la digitalització global dels pobles i ciutats.

Des del Consorci Localret s’ha demanat als 884 ajuntaments que en formen part la seva adhesió a l’Agenda. Els següents passos a desenvolupar a partir d’ara són la priorització d’un conjunt d’accions per les que començar a aplicar-les i la creació de grups de treball per tal d’impulsar-les.

Descarrega’t el document íntegre de l’Agenda digital dels municipis de Catalunya.