Anunciada la quarta i última convocatòria de la iniciativa WiFi4EU: 3 de juny de 2020

18/05/2020

La Comissió Europea ha anunciat la data de la quarta i última convocatòria de la iniciativa WiFi4EU pel proper 3 de juny de 2020 a les 13:00 hores, que estarà oberta fins a les 17:00h del dia 4 de juny.

Aquesta última convocatòria, amb un pressupost de 14,2 milions d’euros, estava prevista inicialment pel 17 de març del 2020, però va ser ajornada degut a què la situació generada pel coronavirus no garantia la igualtat d’oportunitats a tots els municipis.

Tanmateix, la Comissió europea considera que l’emergència actual reforça la importància de l’accés universal a connexions a Internet d’alta velocitat, fiables i segures per a tothom: empreses, serveis públics i ciutadania, i que la iniciativa WiFi4EU pot contribuir a millorar la connectivitat mitjançant el suport a la instal·lació de punts d’accés wifi gratuït en espais públics, inclosos hospitals (18% de les instal·lacions) i escoles (37,5%).

Com a les anteriors convocatòries, la Comissió seleccionarà els beneficiaris per ordre de recepció de sol·licituds, tot i que tenint en compte també un equilibri geogràfic.

No obstant, per aquesta convocatòria, vist l’interès suscitat per la iniciativa i per assegurar que s’assignen tots els bons disponibles, no hi haurà un número màxim de bons per país participant.

A Catalunya, ja són un total de 166 els ajuntaments que, en les tres primeres convocatòries del programa, han resultat beneficiaris d’un dels bons.

En els següents enllaços podeu trobar més informació:

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/wifi4eu-new-call-date-announced-1 https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/wifi4eu-preguntas-y-respuestas https://www.localret.cat/quarta-i-ultima-convocatoria-wifi4eu-17-de-marc-de-2020/ https://www.localret.cat/exit-dassistencia-i-participacio-a-la-jornada-del-programa-wifi4eu/