Crida a participar dels grups de treball de l’Agenda digital dels municipis de Catalunya

12/06/2023

Hi ha temps per a inscriure-s’hi fins al divendres 16 de juny

El desplegament de la governança de l’Agenda digital dels municipis de Catalunya ja ha començat. Aquest mes de maig s’han constituït els grups de coordinació dels quatre eixos estratègics i ara cal acabar de formar els grups de treball de cadascuna de les 12 primeres accions que hem proposat endegar.

Arran de la crida efectuada pel Consorci Localret, actualment ja s’han completat set d’aquests grups i ara ens calen persones voluntàries dels ajuntaments per als altres cinc.

 

Eix 1 Administració i serveis públics intel·ligents

-Posicionament jurídic administració digital (complet)

-Generació i transferència de coneixement sobre espais d’experiència ciutadana i llenguatge planer a l’administració, en col·laboració amb la Direcció General de Serveis digitals i experiència ciutadana de la Generalitat de Catalunya

-Generació i transferència de coneixement sobre l’aplicació de la intel·ligència artificial als ajuntaments en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona (complet)

-Gestió digital de les tresoreries (complet)

 

Eix 2 Infraestructures digitals i ciberseguretat

-Elaboració del protocol de resposta davant escenaris de cibercrisi a les administracions locals, en col·laboració amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. (complet)

-Desplegament de xarxes IoT (basades en tecnologia LoRaWAN) (complet)

-Models de desplegament d’infraestructures per a la interconnexió de seus corporatives

 

Eix 3 Societat i economia digital

-Elaboració de polítiques orientades al desenvolupament de competències digitals per a tota la població, en col·laboració amb la Direcció General de Societat digital de la Generalitat de Catalunya

-Digitalització del comerç local

-Centres d’innovació

 

Eix 4 Governança, cooperació i coordinació

-Contractació electrònica (complet)

-Model comú de governança de la dada (complet)

 

Els grups de treball de les accions es reuniran quinzenalment i tenen una durada inicial prevista de sis sessions. El 20 de juny farem la reunió de kickoff amb totes les persones que acabeu participant en un dels grups i la setmana del 26 de juny es farà la primera reunió de tots els grups de treball.

Si creieu que podeu aportar el vostre coneixement, i esteu interessats en participar en algun d’aquests grups de treball, aneu al següent formulari per apuntar-vos-hi. Esteu a temps fins a aquest divendres 16 de juny.