El metamodel de municipi digital arriba a l’IAMOT 2023 de Porto Alegre

11/05/2023

Els professors de La Salle Barcelona – Universitat Ramon Llull, Josep Miquel Piqué, Didier Grimaldi i Carina Rapetti presenten un paper on s’exposa la iniciativa impulsada pel Consorci Localret

El metamodel de municipi digital dissenyat pel Consorci Localret amb el suport de La Salle Barcelona – Universitat Ramon Llull i un equip d’experts municipals en digitalització ha estat presentat a l’IAMOT 2023, un congrés internacional tecnològic impulsat per la International Association for Management of Technology que enguany s’ha celebrat a Porto Alegre (Brasil) del 29 d’abril al 4 de maig. La presentació va tenir lloc el dia 3 de maig al fòrum dedicat a les ciutats i viles intel·ligents.

El metamodel aporta una metodologia i sistematització al procés de transformació digital dels ajuntaments de Catalunya, alhora que identifica i estructura tots els reptes i necessitats dels municipis en l’àmbit digital. En total, s’han identificat més de 300 elements organitzats en una estructura de quatre nivells que s’agrupen, cadascun d’ells, en cinc àrees principals i sis transversals que abracen tots els àmbits que componen un municipi. La metodologia emprada acull aspectes troncals com la ciberseguretat, les infraestructures digitals, la inclusió digital, l’educació, l’ocupació o la mobilitat, entre molts d’altres.

Metamodel de municipi digital

Paper presentat