La Comissió Europea ha publicat els resultats de la quarta i última convocatòria del programa WiFi4EU, que va tenir lloc els passats dies 3 i 4 de juny

08/07/2020

Després de l’avaluació de les més de 8.600 sol·licituds rebudes, l’Agència Executiva d’Innovació i Xarxes (INEA), l’agència executiva de la Comissió encarregada d’implementar el programa WiFi4EU, ha publicat la llista dels 947 municipis guanyadors, entre els quals hi ha 16 municipis catalans.

En aquesta convocatòria, en què no es va fixar un nombre màxim de bons per país participant, la demanda ha superat àmpliament el nombre de bons disponibles amb 3.000 sol·licituds rebudes en els primers 5 segons de la convocatòria. Els municipis d’Espanya, Itàlia i Romania han estat entre les primeres sol·licituds, segons informa la Comissió. Espanya ha obtingut en aquesta convocatòria un total de 224 bons.

Cada sol·licitant rebrà una notificació individual dels resultats i els municipis guanyadors seran convidats a signar un acord de subvenció, que està disponible al portal WiFi4EU, per rebre el bo per valor de 15.000€.

Amb aquests últims resultats, a Catalunya, ja són un total de 182 els municipis que entre les quatre convocatòries del programa han resultat beneficiats d’un dels bons i que, per tant, comptaran amb equipaments Wi-Fi d’alta capacitat en espais d’interès públic.

Podeu consultar el llistat de seleccionats a la quarta convocatòria:

Alins
Callús
Camarasa
Cardona
Castellfollit de la Roca
Farrera
Gavet de la Conca
Granyena de Segarra
Ossó de Sió
Sabadell
Santa Coloma de Farners
Seròs
Sort
Torrelavit
Vilademuls
Vinaixa

En els següents enllaços podeu trobar més informació:

https://ec.europa.eu/information_society/newsroom/image/document/2020-28/spain_-_call_4_9AD248EF-EF8F-1119-61F91780350E8433_68235.pdf

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/winners-fourth-wifi4eu-call-announced

https://www.localret.cat/anunciada-la-quarta-i-ultima-convocatoria-de-la-iniciativa-wifi4eu-3-de-juny-de-2020/

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/wifi4eu-preguntas-y-respuestas

https://www.localret.cat/exit-dassistencia-i-participacio-a-la-jornada-del-programa-wifi4eu/